ENSZ: Ne tiltsák be a burkinit!

2016. augusztus 30. 19:35

A burkini tilalma ostoba reakció a közelmúlt terrortámadásaira – jelentett ki az ENSZ Emberi Jogi Hivatalának szóvivője.

2016. augusztus 30. 19:35

Több mint 30 francia településen megtiltották a burkini, azaz a nőknek az egész testet fedő fürdőruha viselését. Az ENSZ Emberi Jogi Hivatala szerint azonban a korlátozás ostoba reagálás a közelmúltban történt terrortámadásokra, ezért felszólította a városokat a tiltás megszüntetésére – tudósít az Euronews.

„Ez semmivel sem növeli a biztonságot, ugyanakkor feszültséget szít, és ezzel aláássa a közrendet. Kontraproduktív hatása van” – magyarázta a felszólítás okát az ENSZ Emberi Jogi Hivatalának szóvivője. Rupert Colville hozzátette: nem bizonyos ruhadarabok viselőit kell büntetni mások erőszakos tetteiért.

Összesen 90 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
illiberator
2016. szeptember 02. 15:15
Iszlamista férfiakat, imámokat, ajatollahokat úgy ahogy vannak ruhástul, kaftánostul bebasznám a tengerbe.
quiet
2016. augusztus 31. 21:18
Sok mindent lehet, de hogy egy normálisan gondolkodó, nem aberrált ember, aki ráadásul ENSZ politikus 'OSTOBA'reakciónak nevezze Nizza után a burkini betiltását, na ez már gyógypedagógiai kategória... Stupid reaction...86 halott...stupid ....segítség, ez gyógypedagógia...
Zsaturnuzs
2016. augusztus 31. 16:47
Teljesen egyetértek az ENSZ Emberi Jogi Hivatalával. Hozzáteszem: nem a burkinit, a csadort, a hidzsábot, a nikábot és a burkát kell betiltani, hanem az iszlámot, legalábbis az egész EU-ban. Majd ha a nem muszlim hívők is teljes életet élhetnek teljes biztonságban a muszlim országokban, akkor újra lehet tárgyalni a tilalmat. A teljes élet a mai európaiak többségének például a disznóhús és az alkoholos italok szabad fogyasztását, nőknek a monikini és a miniszoknya viselésének, illetve a fedetlen fővel való nyilvános megjelenés lehetőségét jelenti. Amíg ez nem lehetséges, addig a nem muszlim európai országok is szabadon vezethetnek be tilalmat ruhaviseletre, ételek és italok fogyaszthatóságára vonatkozóan. A khatot például tiltják Európában, a kavát nem, és ezen muszlim nyomásra sem lenne jó változtatni. És megengedettek a nem halal étkek is. Az ENSZ Emberi Jogi Hivatala pedig az emberi jogokkal foglalkozzon. Lenne mit javítani a muszlim országok emberjogi gyakorlatán.
Haragosi
2016. augusztus 31. 15:00
Csak nekem hiányzik ez a rész a hírből: "Ugyanakkor az ENSz felszólít minden országot, hogy a strandjaikon, nyilvános uszodáikban lehessen bikinit, monokinit, semmit viselni azoknak, akik ezt tartják normálisnak." Mert vagy azt mondjuk, hogy a vendéglátók (jelen esetben Franciaország) fogadják el a látogatók (jelen esetben muszlim nők) igényeit, de akkor mindenhol, az algír, szaudi, bahreini strandon is a nem muszlim nők bikinijét - vagy mindenhol a vendéglátó határozhatja meg mi illik és mi nem. (amúgy az USA egyes strandjain a férfiak nem mehetnek "fecskében" mert erkölcstelen)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!