Zavart német férfi késelt egy ausztriai vonaton

2016. augusztus 16. 14:08

Egy hatvan éves, pszichésen zavart német férfi késelt meg két utast, egy 17 és egy 19 éves fiút egy ausztriai vonaton kedden reggel. A férfi nem bevándorló volt.

2016. augusztus 16. 14:08

Egy pszichésen zavart férfi két utast késsel súlyosan megsebesített egy vonaton az ausztriai Vorarlberg tartományban kedden reggel. A támadás reggel fél hét körül történt a Bregenz város felé tartó helyi vonaton, a Feldkirchi járásban, Sulz település előtti megállónál. A hatvanéves német elkövetőt még a vonaton elfogták. Mivel ellenállt, a rendőrök gázsprayt vetettek be. A férfi nem bevándorló volt.

Az elkövető a vele szembe ülő 19 éves fiút szúrta meg a hasán és a hátán, majd egy 17 éves fiút a nyakánál sebesített meg. A két sérültet kórházba szállították. A vonaton tartózkodó többi utast sokkolták a történtek. Útjukat később vonatpótló járattal folytathatták. 

A rendőrség vizsgálatot folytat az ügyben, azonban egyelőre kizárták, hogy a támadásnak köze lehetne a hétvégén Svájcban történtekhez, amikor egy férfi a vonaton késsel és gyúlékony folyadékkal utasokra támadt. A férfi több embert késsel megsebesített, köztük egy hatéves gyereket is. Az egyik áldozat belehalt sérüléseibe, és életét vesztette a súlyosan megsebesült támadó is.

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cikicakk55
2016. augusztus 16. 21:06
Elég egyszerű erre a problémára a magyarázat.Adva van egy erősen fogyatékos ember,akinél főleg az erőszakos viselkedés dominál.Ettől függetlenül éli az életét,akár egy fogyatékosok otthonában,akár a szülőknél.Szól a tévé a rádió egész nap és a mi kis gyengeelméjű haverunk rá jön,hogy olyat ős is tud csinálni.Minél tovább hallja,hallgatja, nézi,annál nagyobb az érdeklődése.Ki szeretné próbálni magát.Nem a muszlim hit, nem a menekült áradat,nem a csapból is folyó egész napos szerecsen mosdatás ami beindítja haverunkat.Egyszerűen ő tök bunkónak tartja,hogy nem veszik komolyan az ilyen eseményeket,elsumákoljak,már pedig most már ő is,igen is nagyon komolyan gondolja és beteg agyával végig is zongorázik minden lehetőséget. Aztán megteszi. Büszke magára,mert ő megtette, Őt komolyan vették,róla biztos majd az igazat írják,mert ő bizony beállt a terroristák közzé. Ő most már bátor terrorista,őt komolyan kell venni.Sajnos egyre több ilyennel fogunk találkozni,akik nem fanatikus meggyőződésből teszik amit tesznek,hanem be akarják bizonyítani a nála sokkal tesze-toszább terroristáknak,hogy majd Ő megmutatja,miként kell őt komolyan venni. Ha eddig nem volt szál az iszlám felé vele kapcsolatban,most már lesz.Nem ismer egyetlen embert,nincs összekötője,nem képezték ki,de az ilyen betegségben szenvedőknek nem is kell kiképzés.Ők hallják a fejükben azt,hogy hogyan tovább,hogy lehetnek egyre sikeresebbek.
hartnesz
2016. augusztus 16. 18:20
Ok hogy nem bevándorlo de milyen a vallása?
thymian
2016. augusztus 16. 17:49
Ma délelőtt München-Obergiesingben is volt egy késes támadás. Egy 45 éves nőt szúrt le a tettes, aki elmenekült. http://www.antenne.de/nachrichten/bayernreporter/messerattacke-in-muenchen-obergiesing-taeter-auf-der-flucht Bécsben a tüntető kurdoknak mentek neki a törökök. Teljesen megbolondult a világ!
thymian
2016. augusztus 16. 15:36
Werther effektus, népies nevén egy bolond százat csinál.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!