Marad a válsághelyzet Magyarországon

2016. szeptember 05. 19:04

Rendeletben hosszabbította meg a kormány a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetet 2017 március 8-ig. A kormány ugyanis azzal számol, hogy a migrációs nyomás fokozódni fog az országban, mert a törökök egyre kevésbé tartják be az EU-Törökország egyezményt.

2016. szeptember 05. 19:04

Megjelent a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet meghosszabbításáról szóló kormányrendelet.

A Magyar Közlöny hétfői számában kihirdetett rendelet értelmében a Magyarország egész területére kiterjedő tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetet 2017. március 8-ig hosszabbították meg.

Kósa Lajos, a testület fideszes elnöke és Kontrát Károly, a Belügyminisztérium (BM) parlamenti államtitkára múlt pénteken sajtótájékoztatón jelentette be, hogy az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottsága egyhangúlag támogatta a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet fenntartását. Az ülésen a baloldal képviselői nem voltak jelen. 

Kósa Lajos a szakszolgálatok véleményére hivatkozva jelezte, a Magyarországra nehezedő migrációs nyomás fokozódni fog az év hátralévő részében főként azért, mert az Európai Unió és Törökország közötti megállapodást „a törökök egyre kevésbé tartják be”, márpedig Törökországban jelenleg 1,5 millió, az EU-ba készülő migráns tartózkodik.

Hétfőn Orbán Viktor miniszterelnök Aleksandar Vucic szerb miniszterelnökkel folytatott tanácskozása után is arról beszélt: nem zárja ki, hogy idén ősszel a tavalyihoz hasonló kihívásokkal kell majd szembenézni a balkáni migrációs útvonalon. „Fel kell készülnünk egy nehéz őszre is” – fogalmazott a kormányfő Belgrádban.

(MTI)

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kohntalan
2016. október 02. 12:08
Valóban válsághelyzet van, de nem a migránsok miatt, hanem a munkanélküliség, elvándorlás, kilátástalanság stb. miatt, de egy szóban összefoglalva ORBÁN miatt, aki ennek a helyzetnek a fő eszkalálója.
Apáczai
2016. szeptember 07. 00:23
Munkanélküliség? Hol él? tízezerszám állnak a betöltetlen állások. Csak az nem dolgozik, aki nek akar, vagy alkalmatlan a munkavégzésre. Elvándorlás? A peregrinációnak évszátados hagyományai vannak. A vendégmunkás egy más munkakultúrát hoz haza, ami kedvező a magyar gazdaság számára. "Kivétel az esküszegő orvosok esete, akik a betegeiknek fordítanak hátat és csak a még nagyobb jövedelem csábításának engedve hagyják el a hazájukat." Kilátástalanság? Aki tanul, aki dolgozik, az előtt igenis vannak kilátások, mégpedig a gyarapodás és feklődés kilátásai. Aki mást állít az hazudik!
Apáczai
2016. szeptember 07. 00:22
Azért érkezett csak 300, mert a válsághelyzet teszi lehetővé a védelmi rendszer működtetését. Ezért kell meghosszabbítani a válsághelyzetet, hogy ez után se áraszthassanak el bennünket a migránsok.
Apáczai
2016. szeptember 07. 00:22
Lehet, hogy éppen ezt akarja a kis (hím?-)ringyó.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!