Háromnegyedes többségnél jár az Egységes Oroszország

2016. szeptember 19. 09:55

93 százalékos feldolgozottság mellett megszerezte a mandátumok bő háromnegyedét a jelenleg is kormányzó Egységes Oroszország Párt. Az eredmény a választási bizottság számára is meglepetést okozott.

2016. szeptember 19. 09:55

A kormányzó Egységes Oroszország párt a 450 fős Állami Dumában 140 mandátumot nyert a pártlistás és 203-at az egyéni körzetekben vasárnap megtartott választások alapján, ami bő háromnegyedes többséget jelent a parlament elsóházában.

Ezt Ella Pamfilova, az orosz Központi Választási Bizottság elnöke jelentette be hétfő reggel, a szavazatok 93 százalékának összeszámlálása alapján. Ez azt jelenti, hogy a jelenlegi állás szerint az Egységes Oroszországé lehet a szövetségi alsóház mandátumainak 76 százaléka, vagyis több mint háromnegyede.

Pamfilova szerint az eredmény a választási bizottság tagjai számára is meglepetés volt. Az Egységes Oroszország öt évvel ezelőtt a szavazatok 49 százalékával a mandátumok 53 százalékát nyerte el.

(MTI)

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
u.cserkész
2016. szeptember 19. 11:54
Mer' Putyin megfenyegette a népet, ha nem rá szavaznak, nem lesz elég vodka. Más magyarázat nincs.:-) Vagy Merkel szavazói átmentek Oroszországba.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!