Szanyi a legaktívabb magyar képviselő az EP-ben

2016. szeptember 27. 13:36

A magyarok közül Szanyi Tibor a legaktívabb, Kovács Béla a legpasszívabb az Európai Parlamentben, míg Pelczné Gáll Ildikó beszélt a legtöbbet – derül ki az európai parlamenti képviselők munkáját hat szempontból pontozó MEPRanking legfrissebb felméréséből. Mind a 751 képviselőhöz viszonyítva Szanyi a 26. helyen áll, a lista végén pedig olyan ismert politikusok állnak, mint az EP-elnök Martin Schulz vagy a harcos brexites Nigel Farage.

2016. szeptember 27. 13:36
Bakó Beáta

A MEPRanking a felszólalásaik, módosító javaslataik, kérdéseik és különböző indítványaik számából átlagolt pontszámmal értékeli az európai parlamenti képviselők munkáját. Az eredmény: ebben a ciklusban a magyarok közül eddig a szocialista Szanyi Tibor, a PM-es Jávor Benedek és a fideszes Pelczné Gáll Ildikó a legaktívabbak, míg a jobbikos Kovács Béla és Morvai Krisztina a legpasszívabbak. 

Szanyi a szavazások 98 százalékán részt vett, és a ciklus 2014-es kezdete óta több mint hétszázszor szólalt fel. Jávor sem hiányzott sokat: 93 százalékban jelen volt a szavazásokon, és bár csak 78 beszédet mondott, de több mint nyolcszáz kiegészítő indítványt tett. Pelczné Gáll Ildikó 90-92 százalékban vett részt a plenáris üléseken, illetve a szavazásokon, és több mint nyolcszázszor szólalt fel, így ő az EP-ben legtöbbet beszélő magyar képviselő.

A felmérést ismertető honlapon tagállam és frakció szerint is lehet a képviselőkre szűrni. Az összesítésben Szanyi a 26., Jávor a 48., Pelczné pedig a 106. helyen áll a 751 EP-képviselő közül. A listát egyébként egy horvát liberális képviselő, Ivan Jakovčić vezeti.

Érdemes a lista végére is vetni egy pillantást. A sor végén lévő tíz helyen olyan illusztris személyiségek foglalnak helyet, mint Martin Schulz, az EP elnöke (bár ez összefüggésben lehet azzal, hogy a szavazásokon többnyire nem vesz részt elnökként), a Brexit-szavazás után színpadiasan távozó euroszkeptikus Nigel Farage, vagy a német viccpárti képviselő, Martin Sonneborn. Az összesített lista vége felé kullog az Orbánt gyakran ostorozó liberális Guy Verhofstadt (740. hely) és a kémkedéssel gyanúsított jobbikos Kovács Béla is (737. hely).

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pemete jakab
2016. szeptember 27. 20:00
"Szanyi a legaktívabb magyar képviselő az EP-ben" A vodkától megered az ember nyelve.
drkovax
2016. szeptember 27. 17:36
Ha a Magyarország elleni feljelentéseket levonjuk ebből, akkor Molnár és Jávor mínuszba megy, de Szanyi is csak azért nem sok az értékelhetetlenül részeg megnyilatkozása.
zolizolizoltan
2016. szeptember 27. 16:28
Szanyi Tibor közgazdász, 6 nyelven elég jól beszél. Nem csodálkozom, hogy ő keres legtöbbet a magyar EU képviselők között. Szerintem megérdemli. De! Azt veszem észre, hogy feladja az elveit és s.gg.t nyal a karrierje és a pénzkeresete érdekében. Ez viszont visszataszító nekem.
Neville
2016. szeptember 27. 16:04
Az EP-ben is mérnek piát?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!