EP-alelnök: Erdoğan miatt nem kapnak vízummentességet a törökök

2016. november 02. 13:06

Befenyítette a török kormányt az Európai Parlament alelnöke: ha Erdoğan így bánik az ellenzékével és a sajtóval, még jövőre sem kapják meg a törökök a vízummentességet. A vegzált ellenzéki Cumhuriyet főszerkesztője eközben a német kormányt kritizálja.

2016. november 02. 13:06

Az Európai Parlament német liberális alelnöke a Bild Zeitungban fenyegette meg a török kormányt: „Így 2017-ben se lesz ebből vízummentesség, és ezért csakis Erdoğan elnök a felelős!” Alexander Graf Lambsdorff ezzel Recep Tayyip Erdoğan halálbüntetés bevezetésére vonatkozó terveire, a kurd politikusok elleni állandósult razziákra, valamint a még létező ellenzéki lapoknál dolgozó török újságírók tömeges bebörtönzésére utalt. A Bildnek megszólalt a CDU-s Herbeit Reul, az EP néppárti frakciójának képviselője is: „Ha Erdoğan így folytatja, a távoli jövőben lesz csak vízummentesség!”

A Junge Freiheit megemlíti: Can Dündar, az ellenzéki Cumhuriyet főszerkesztője eközben a német kormányt kritizálta azért, mert szerinte nem állt ki újságja és munkatársai mellett, holott a török kormány azzal vádolja őket, hogy bűncselekményt követtek el a július 15-ei puccskísérletért felelőssé tett Fethullah Gülen vezette nemzetközi hálózat, valamint a Kurdisztáni Munkáspárt szeparatistái nevében. „Nagyon gyenge volt a németek reakciója. Berlin még csak el sem ítélte az őrizetbe vételemet. Az, hogy kifejezi aggodalmát, semmit nem segít a török újságírókon.”

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
USsange
2016. november 02. 17:31
Nem tetszik az EU-nak Erdogan... Lehet, hogy ezek mégis a sikeres puccsnak szurkoltak? :)
Csigorin
2016. november 02. 14:12
Az addig rendben van hogy ne elgyen vizummentesseg a torokoknek, DE nem azert amilyen elnokot valasztanak maguknak, vagy amit otthon csinalnak (amihez senkinek semmi koze) HANEM azert, hogy ne arassza el az unios munkaeropiacot egy csomo torok vendegmunkas. Nem ertem mi koze volna egy vizumnak ahhoz hogy egy orszagban milyen a belpolitika?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!