Bernard Cazeneuve az új francia kormányfő

2016. december 06. 15:34

Az eddigi belügyminiszter Bernard Cazeneuve lesz Franciaország új miniszterelnöke, miután Manuel Valls bejelentette, hogy lemond tisztségéről, mert el szeretne indulni a jövő évi államfőválasztáson.

2016. december 06. 15:34

Bernard Cazeneuve lesz Franciaország új miniszterelnöke – döntött a kinevezésről Francois Hollande államfő. Az eddigi kormányfő, Manuel Valls ezt megelőzően bejelentette: lemond a kormányfői tisztségről, hogy elinduljon a 2017-es elnökválasztáson. Hollande már korábban jelezte, hogy ő maga nem indul újra a választáson.

Cazeneuve eddig a belügyminiszteri posztot töltötte be. A jövő június elnökválasztásig tart kinevezése, ezzel valószínűleg ő lesz az elmúlt évtizedek legrövidebb ideig szolgáló francia miniszterelnöke.

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Volo
2016. december 06. 17:29
Azt mondja a szoci miniszterelnök: leszarom , mit csináltam eddig, mit kellett volna még csinálnom, az általam meghirdetett, s vezényelt programban! Megyek köztársasági elnöknek, s utánam az özönvíz! Mottó: " Itt hagyom a tanyátokat.... az anyátokat"!
Csigorin
2016. december 06. 16:16
Valahogy itt a belugyereknek komoly jovoje van... Sarkozy anno belugyminiszterkent kezdte mielott elnok lett. Valls is beulgyminiszter volt mielott miniszterelnok lett Ayrault utan... Azt kell figyelni ki lesz Fillon belugyminisztere :))
Nannyó
2016. december 06. 15:37
Gyanús ez nekem, hogy több balos európai nagykutya menekülőre fogta...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!