Marine Le Pen nem találkozott a libanoni főmuftival, mert fejkendőt kellett volna kötnie

2017. február 21. 18:13

Marine Le Pen a francia Nemzeti Front elnöke Bejrútban a libanoni főmuftival találkozott volna. Amikor fejkendőt nyújtottak a politikusnak, elviharzott és azt nyilatkozta, hogy nem hajlandó eltakarni magát.

2017. február 21. 18:13
Marine Le Pen a francia szélsőjobboldali Nemzeti Front elnöke Bejrútba látogatott, ahol kedden a libanoni főmuftival találkozott volna. Abdellatif Derian főmufti hivatala korábban arról tájékoztatta Le Pen csapatát, hogy elvárják a fejkendő viseletét a női politikustól – írta meg a HVG.

A tervezett találkozó előtt fejkendőt nyújtottak Le Pennek, aki azonban nem vette azt át, hanem sarkon fordult. „A világ legmagasabb rangú szunnita hatósága sem követelt meg ilyesmit, úgyhogy adják át üdvözletem a főmuftinak, de nem vagyok hajlandó eltakarni magam” – nyilatkozta a francia politikus, arra utalva, hogy 2015-ben Ahmed et-Tajjebbel, a kairói al-Azhar mecset és egyetem vezetőjével való találkozásukkor sem viselt fejkendőt.

 

Összesen 127 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ellensúly
2017. február 22. 15:30
Ha a pápával fog találkozni, oda meg majd miniszoknyában, mély dekoltázzsal megy?
Csigorin
2017. február 22. 11:42
Szoval ha az irani elnok Parizsba jon, akkor o nem akar bort latni az asztalon, de ha a francia elnokjelolt megy keletre, akkor o viseljen fejkendot. Masszoval ha ok jonnek ide, akkor viselkedjunk az o szabalyaik szerint mert ok a vendegek es tartsuk tiszteletben, ha pedig mi megyunk oda, akkor viselkedjunk az o szabalyaik szerint, mert ok vannak otthon, es tartsuk ezt tiszteletben. Meg az anyjuk fustos picsajat, azt a hetmerfoldeset, azt.
malakka
2017. február 22. 07:54
Véleményem szerint az üzenet egyértelmű: Ha nem kívánod betartani a vendéglátód szokásait, egy lehetőséged van: távozni.
balbako_
2017. február 22. 07:07
Végre egy férfi Franciaországban (az is nő)!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!