Lemond kormányával a cseh miniszterelnök

2017. május 02. 14:07

Bohuslav Sobotka szociáldemokrata cseh miniszterelnök kedden bejelentette, hogy még a héten benyújtja kormánya lemondását.

2017. május 02. 14:07

Bohuslav Sobotka szociáldemokrata cseh miniszterelnök kedden bejelentette, hogy még a héten benyújtja kormánya lemondását.

Döntését Sobotka azzal indokolta, hogy nem tudja tovább vállalni kormányában Andrej Babis kormányfőhelyettest, pénzügyminisztert, a koalíciós partnerpárt ANO elnökét, akit adócsalással vádolnak, és Sobotka szerint a gyanút mindeddig nem tudta eloszlatni.

(MTI)

Összesen 83 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
korona
2017. május 02. 20:09
Más van a dologban. Nagyobb baj, mint holmi korrupció. Ha már az egész kormány megy. Különben a csehek, annyira szeretnek bennünket magyarokat, mint a zsidókat. De ne avatkozzunk bele a belügyeikbe. Csak itt nálunk legyen nyugalom!
silenceCZ
2017. május 02. 18:49
mindenképpen meglepő. Az volt az általános vélemény, hogy a pénzügyminisztert - Babist - fogják leváltani, mert elég hülyén néz ki, hogy a pénzügyminiszter (forintban) milliárdos nagyságrendben adót csal. Ráadásul olyan bénán, hogy rájönnek. Na, ezért legyen a Volner a pénzügyminiszter, ne a Simicska:-D Annak ellenére, hogy a Babishoz képest a Simicska templom egere kategória.
nimród
2017. május 02. 18:40
Sajnálom Sobotkát és a kormányát, mert jó szövetségesek voltak a Visegrádi Négyekben. És bizonyították, akárcsak szintén szocdem elnökük, hogy nem minden baloldali politikus ellensége saját hazájának.
puszika
2017. május 02. 17:00
Nocsak! Már a szociáldemokraták sem az igaziak? A kurva életbe! Magyar szocik szemetek Prágára vessétek!!!!! /mindenki oda teszi a vesszőt ahova akarja/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!