Összeszólalkozott a cseh elnök és a kormányfő

2017. május 04. 17:12

Milos Zeman a kormányfő lemondását várta, a kormányfő viszont nem lemondani, hanem csak tárgyalni jött az elnökhöz. Zeman és Sobotka az újságírók előtt vitatkozott össze ezen.

2017. május 04. 17:12

Nyilvánosan, tévékamerák és újságírók előtt élesen összeszólalkozott a cseh miniszterelnök és az államfő csütörtökön délután a prágai Hradzsinban.

A konfliktust az okozta, hogy míg Milos Zeman a kormányfő lemondását várta, és protokollárisan ennek megfelelően volt előkészítve a Hradzsin egyik fogadóterme is, Bohuslav Sobotka azonban a leköszönését rögzítő dokumentum nélkül érkezett a találkozóra.

Miután Sobotka közölte az államfővel, hogy nem lemondását hozta el, hanem a kialakult helyzetről szeretne tárgyalni. Zeman erre azt felelte, hogy ő a lemondást várta, nem pedig tárgyalni jött. Megköszönte eddigi munkáját és felkérte a miniszterelnököt, hogy kormánya teljesítse feladatait az új kormány kinevezéséig. 

Az éles szóváltás után a két politikus mégis elvonult tárgyalni.

A jelenetet itt lehet megtekinteni.

(MTI)

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
választópolgár
2017. május 04. 22:09
Látott valaki szóváltást, összeszólalkozást? Kommunikáció sem volt köztük. Egymástól függetlenül beszéltek. Már megint hatásvadászkodik a mandiner.
Marula
2017. május 04. 18:52
Enyhén lejáratták magukat. Diplomáciából kettes alá.
hátakkor
2017. május 04. 17:53
"Az éles szóváltás után a két politikus mégis elvonult tárgyalni." A kocsma helye dolga tárgyában meg tudtak egyezni legalább?
jolly77
2017. május 04. 17:46
a demokrácia tehát nem csak hatékony (hisz a csehek sokkal jobban élnek, mint mi), de még szórakoztató is? próbáljuk már ki! hátha. (kíváncsi vagyok mikor éri el a kritikus tömeget azoknak a száma, akik elgondolkodnak: nálunk miért nem mondd le senki? tényleg mindig mindenki tökéletesen végzi a munkáját? az matematikailag sem lehetséges, akkor itt valami más megy a háttérben...)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!