Nem tetszik az EU migrációs politikája az Amnestynek

2017. július 06. 14:59

Az Amnesty International részben az EU-t teszi felelőssé azért, hogy a Földközi-tengeren átkelő menekültek közül egyre többen fulladnak vízbe.

2017. július 06. 14:59

Az Európai Unió migrációs politikáját bírálja az Amnesty International legújabb jelentése. A nemzetközi jogvédő szervezet részben Brüsszelt teszi felelőssé azért, hogy a Földközi-tengeren átkelő menekültek közül egyre többen fulladnak vízbe.

„A jelenlegi állapotot felháborítónak tartjuk. Lelkiismeretlenség, ha az EU olyan mentési műveleteket tesz lehetővé, amelyekről nyilvánvaló, hogy nem megfelelőek, és emberi életeket kockáztatnak. Láttuk, hogy a líbiai parti őrség visszaél a fegyfereivel, és tudjuk, hogy nincsenek megfelelően kiképezve. És talán a legrosszabb az, hogy tudjuk, ha a menekültek lebuknak, és visszaküldik őket Líbiába, törvénytelen fogvatartási központokba kerülnek, ahol kínzás, erőszak és más elképzelhetetlen szörnyűségek várnak rájuk” – mondta Iverna McGowan, az Amnesty európai igazgatója. 

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
GV0917
2017. július 07. 22:59
Az Amnestynek nem tetszik az EU és az érintett országok válaszlépése (ha létrejön..) Az Amnestynek viszont tetszik az embercsempészek és a terepen működő Soros missziók és trénereik együttműködése. Az Amnesty elmehet a sunyiba...
néhai Ch.Pilot
2017. július 07. 13:17
A cápáknak viszont kifejezetten jót tesz ez a gyakorlat. Ez okból várom az nemzetközi állatvédő szervezetek álláspontját is.
Zsolt75
2017. július 07. 10:11
Gondolom azért meg én lennék a hibás, ha a betörő a kerítésemen átmászva kitörné a lábát. Briliáns érvelés.
yanoo
2017. július 07. 09:02
"Az Amnesty International részben az EU-t teszi felelőssé azért, hogy a Földközi-tengeren átkelő menekültek közül egyre többen fulladnak vízbe." Én pedig az elégtelen úszásoktatást.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!