Meghalt Hugh Hefner, a Playboy alapítója

2017. szeptember 28. 07:27

A selyempizsamás hedonizmus jelképe kilencvenegy éves volt.

2017. szeptember 28. 07:27

Csütörtök este elhunyt Hugh Hefner, a Playboy alapítója – adja hírül a Breitbart. Hefner természetes okokból halt meg, kilencvenegy éves volt.

Hefner 1953-ban adta ki a Playboy férfimagazin első számát, melyben Marilyn Monroe évekkel korábban készült meztelen fényképei szerepeltek. Az aktfotókat szerepeltető kiadvány a tinédzserek tiltott gyümölcsévé és a kifinomult fiatal férfiak bibliájává vált, vásárlóinak száma öt év alatt egymillióra nőtt. A Playboy a hetvenes években volt népszerűsége csúcsán, amikor hétmilliós olvasótáborral rendelkezett, a rivális, durvább férfimagazinok és az internet megjelenése azonban a magazin olvasottságának visszaeséséhez vezetett. A magazin nagy szerepet játszott abban, hogy a meztelenség elfogadottá vált a mainstream kiadványokban.

A pipázó, selyempizsamát viselő, luxusrezidenciáiban vég nélkül partizó Hefner szimbólumá vált a Playboy által megjeleníteni kívánt kifinomult, hedonista életmódnak: elmondása szerint több mint ezer nővel feküdt le. Hefner azonban mindig rámutatott, hogy a magazin többet tartalmazott az aktképeknél: hosszú interjúk jelentek meg benne Fidel Castróval, Frank Sinatrával, Marlon Brandóval, Jimmy Carterrel, és olyan szerzők publikáltak benne, mint John Updike, Vladimir Nabokov vagy a Nobel-díjas Doris Lessing.

Hefner a magazin sikerére alapozva Playboy-klubokat nyitott szerte a világban, valamint a televízióban is többször kapott műsort. Hefner háromszor házasodott meg, legutóbb 2012-ben, amikor hatvan évvel fiatalabb kedvesét, egy volt Playboy-nyuszit vett el. Egy 1992-es interjúban elmondta: arra a legbüszkébb, hogy megváltoztatta az emberek hozzáállását a szexhez.

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gusztáv13
2017. szeptember 28. 14:59
Tisztább lett a levegő! Egy valóban semmirekellő alak távozott a pokolba. Még a 7O-es években is voltak sokkal jobb hasonló magazinok forgalomban. Lásd HUSTLER. A Playboy hirhedt lett keresztényellenes vicceiről. A Playboy soha nem volt erotikus. A nők valóban gyönyörűek voltak, de nem sexyk. Az öreg, fonnyadt zsidónak kifejezett mániája volt saját fotóival teletömni a Playboyt. Ahol nőket láttál, mindig ott kujtorogott a fotón a vén buzeráns is. Páldányonként 2O-25 esetben. Mert, igen closet buzi volt a lelkem! A nőket csak álcából tartotta maga mellett.
izo1210
2017. szeptember 28. 13:55
Neki már életében meg volt a 72 szűz.
edvind johnsson2.0
2017. szeptember 28. 11:42
Ki ez a vén faszi a két baba között?
Autofocus
2017. szeptember 28. 10:41
Azért az özvegyét megvigasztalnám, ha letelik a gyásznap.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!