Áder: Az EU-nak növelnie kell a Jordániának nyújtott forrásokat

2017. november 06. 13:40

Az Európai Uniónak növelnie kell a Jordániának nyújtott menekültügyi forrásokat - mondta Áder János hétfőn, amikor megbeszélést folytatott II. Abdalláh jordániai uralkodóval Ammánban.

2017. november 06. 13:40

Áder János  ötnapos hivatalos látogatásra érkezett a Jordán Hásimita Királyságba hétfő hajnalban. A köztársasági elnök megbeszélést folytatott II. Abdalláh jordániai uralkodóval Ammánban, majd kijelentette: az Európai Uniónak növelnie kell a Jordániának nyújtott menekültügyi forrásokat.

Az ünnepélyes fogadtatást követő kétoldalú találkozón mindkét fél kiválónak ítélte a két ország kapcsolatait. Áder János elismerését fejezte ki a jordániai uralkodónak országa menekültellátásban nyújtott teljesítményéért és azért a harcért, amelyet Jordánia a terrorizmus ellen vív. A köztársasági elnök szintén példaértékűnek nevezte II. Abdalláh erőfeszítéseit Jordánia társadalmi békéjének megőrzése érdekében. Áder János kiemelte: Jordánia békéje a térség stabilitásának szempontjából is nagyon fontos. Az államfő hangsúlyozta, hogy stabil állam és elkötelezett politikai vezetés nélkül a társadalmi békét nem lehet fenntartani.

Áder János a megbeszélésen leszögezte, hogy az Európai Uniónak több forrást kell nyújtania Jordániának a menekültek ellátására. Az államfő példa nélkülinek nevezte, hogy hat év alatt másfél millió menekült érkezett Jordániába, s ezzel az országban élők száma 14 százalékkal emelkedett. A két államfő megállapította, hogy a magyar-jordániai kapcsolatok intenzívebb szakaszba értek. Áder magyarországi látogatásra hívta meg II. Abdalláh királyt, aki a meghívást elfogadta.  A nap folyamán a köztársasági elnök hivatalos megbeszélést folytat a jordániai miniszterelnökkel, valamint a szenátus és a képviselőház elnökével is.

(MTI)

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
3M..
2017. november 06. 13:57
Ha már éppen arra jár, átugorhatna Jemenbe is. Szebb Jövőt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!