Uniós ügynökség: Aggodalomra ad okot számos tagállam migrációs politikája

2018. február 05. 22:13

Az uniós Alapjogi Ügynökség azt nehezményezi, hogy egyes tagállamok jelentősen szigorítottak határrendészeti szabályaikon.

2018. február 05. 22:13

Az Európai Unió Alapjogi Ügynöksége (FRA) az elmúlt két évre visszatekintő, hétfőn kiadott jelentésében aggodalmának adott hangot több uniós tagállam egyre szigorodó migrációs politikája, valamint a migránsok nem megfelelő fogva tartása miatt.

Az unió bécsi székhelyű alapjogi ügynökség tizennégy tagállamban, Ausztriában, Bulgáriában, Dániában, Finnországban, Franciaországban, Németországban, Görögországban, Olaszországban, Hollandiában, Lengyelországban, Szlovákiában, Spanyolországban, Svédországban és Magyarországon – gyűjtötte össze a jelentésben közzétett, az alapvető jogokra vonatkozó adatokat. Az indoklás szerint a szóban forgó országokat sújtja a leginkább a migrációs nyomás. .

Az FRA nehezményezte, hogy az újonnan érkező menedékkérők jelentős csökkenése ellenére egyes tagállamok jelentősen szigorítottak határrendészeti szabályaikon. Megjegezték, voltak olyanok, akik esélyt sem kaptak arra, hogy egy EU-s ország illetékes hatóságánál nemzetközi védelemért folyamodjanak

Az uniós ügynökség szerint aggodalomra adnak okot a menekültstátusz iránti kérelem beadása körüli nehézségek, a befogadó központok nem megfelelő állapota és a kísérő nélkül érkező kiskorúak védelmének hiányosságai.

Véleményük szerint számos tagállam még mindig nem biztosít megfelelő életkörülményeket a befogadó központokban. A nem megfelelő elhelyezés gyakran a nők és a kiskorúak elleni erőszakhoz vezet. A menedékjogi eljárások gyakran elhúzódnak, a migránsok pedig nem jutnak megfelelő információhoz és jogsegélyhez – húzták alá az uniós ügynökség jelentéstevői, akik ugyanakkor az említett aggodalmakkal kapcsolatban országokat nem említettek.

(MTI)

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mindjárt
2018. február 06. 12:37
Soros tervét hajtja végre a hájas, csüngő hasú miközben az ellenkezőjét hazudja.
Anonymtalan
2018. február 06. 07:55
"A nem megfelelő elhelyezés gyakran a nők és a kiskorúak elleni erőszakhoz vezet." Ebben igazuk van: a megfelelő elhelyezés a visszatoloncolás lenne.
péterx
2018. február 06. 07:31
Az Uniós Ügynökség hülyesége ad aggodalomra okot...
patkánynak sem nevezhető férgek
2018. február 06. 06:34
"A nem megfelelő elhelyezés gyakran a nők és a kiskorúak elleni erőszakhoz vezet" Szegény agysebész nem akarja megerőszakolni a nőket és gyerekeket, de hát az Orbán meg a körülmények kényszerítik...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!