Világháborús bomba miatt zárták le a berlini főpályaudvar környékét

2018. április 20. 10:36

Lezárták és kiürítették a berlini főpályaudvar környékét, hogy hatástalanítsanak egy második világháborús bombát.

2018. április 20. 10:36

Lezárták és kiürítették Berlinben pénteken a főpályaudvar környékét, hogy hatástalanítsanak egy második világháborús bombát.

Az 500 kilogrammos robbanószerkezetet a belvárosban fekvő pályaudvar mellett találták egy építkezésen, hatástalanításának idejére 800 méteres sugarú körben rendeltek el kiürítést. Az intézkedést már egy hete bejelentették, így nem okozott nagyobb fennakadást, amikor péntek délelőtt elkezdték lezárni a területet.

Más nagyvárosok belső kerületeihez képest a berlini főpályaudvar térsége ritkán lakott, de a területen fekszik a szövetségi gazdasági minisztérium és a szövetségi hírszerző szolgálat (BND) központi épülete, egy bíróság, egy múzeum, több iskola, számos vállalat irodája és két kórház néhány épülete is, amelyeket a dolgozóknak várhatóan kora délutánig el kellett hagyniuk.

A naponta 300 ezer ingázó által használt főpályaudvar közlekedését átszervezték, elterelték valamennyi távolsági, regionális és városi vonatot, és a pályaudvart érintő buszokat és villamosokat is.

(MTI)

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
néhai Ch.Pilot
2018. április 22. 16:45
Ott kell hagyni és a pályaudvart kinevezni migránsszállónak.
Nataalii
2018. április 21. 20:23
Helló) Nagyon vonzó és szexi lány vagyok. Szeretek utazni. Keresek egy férfit, aki meghív. Megmutatja az országot vagy a várost. És csak legyen egy jó idő együtt. Saját fotóim a https://goo.gl/hyNjk1 webhelyen Ez az oldal felsorolja az elérhetőségem adatait is. :)))
Akitlosz
2018. április 20. 21:17
Azt persze nem merték leírni, hogy milyen bomba és hogy ki tette oda.
Aerion
2018. április 20. 15:28
Ha a szövetségesek nem bombázták volna szarrá fél Európát, és különösen Németországot 1944-45-ben, mi lett volna a szegény zsidósággal? 'Az ember ostobább az állatvilágnál, mert tönkreteszi környezetét.'
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!