Videó az utolsó bennszülöttről

2018. július 25. 07:56

Törzsének utolsó élő tagja a lencsevégre kapott indián.

2018. július 25. 07:56

Favágás közben készült videofelvétel került elő egy brazil bennszülöttről, aki törzsének egyetlen még életben lévő tagja – írja a Euronews. A törzset 1995-ben irtották ki, amikor be akarták építeni lakóterületüket.

A hosszú hajú, félmeztelen férfit nem egyszer látták már – többször megpróbáltak kapcsolatba lépni vele, ám ő nem akar kommunikálni. Az elmúlt tíz évben több mint ötven alkalommal készítettek róla felvételeket. A indiánokért felelős brazil alapítvány, a Funai szerint a most közzétett videó 2011-ben készült.

Az alapítványnál dolgozóknak az az alapelve, hogy békén hagyják az elszigetelten élő embert, de többször hagytak neki a közelben fejszét és vetőmagokat, hogy megkönnyítsék neki a túlélést a vadonban, ám a férfi semmilyen érdeklődést nem mutatott a külvilágból érkezett használati tárgyak iránt.

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Valodi
2018. július 25. 15:44
"De hiányolom az orbánozást." - tessék: "Olyan sokrétű mezőgazdaság, környezet- és tájgazdálkodás megteremtése a cél, amely úgy állít elő értékes, a természetet a lehető legkevésbé terhelő, egészséges és biztonságos élelmiszereket, valamint helyi energiákat és különféle nyersanyagokat, hogy közben megőrzi talajainkat, ivóvízkészleteinket, az élővilágot, természeti értékeinket. Fenn kell tartani kultúrtájainkat, a települések közösségeit, egyediségükben megnyilvánuló termelési hagyományainkat. Csak egy összetettebb, sok kis- és közepes méretű birtokra épülő, változatos termékszerkezetű mezőgazdaság tud nagyszámú, megélhetést biztosító munkahelyet teremteni, és ezáltal kellő távlatot nyújtani a gazdatársadalom, és utánpótlást a fiatal gazdák számára." (NER) „.ne figyeljenek oda arra, amit mondok, egyetlen dologra figyeljenek, amit csinálok." 2011. dr. Orbán Viktor. "...az Alaptörvény harmadik módosítását elfogadhatatlannak tartom. Az dél-amerikanizálódó vidékhez vezet, ahol néhány nagytőkés érdekcsoport maga alá gyűri, „integrálja” az adott régió mezőgazdaságát, így annak teljes haszna az integrátorokhoz, és nem a gazdálkodó családokhoz kerül." 2013. dr. Ángyán József. 2013 - Fidesz Alaptörvény P)cikk (2) " az integrált mezőgazdasági termelésszervezésre és a családi gazdaságokra ... vonatkozó szabályokat sarkalatos törvény határozza meg.” - egy ketrecbe került a róka a tyúkokkal.... Hogyan is tovább?
kizökkentidő
2018. július 25. 12:22
"A törzset 1995-ben irtották ki, amikor be akarták építeni lakóterületüket." Nem a sötét középkorban történt, hanem most. Szinte biztosan valami véletlen körülmény mentette meg az életét és nem valami hangzatos humanitás. Nagyon sajnálatos, hogy ez (büntetlenül?) megtörténhetett.
cutcopy
2018. július 25. 11:18
2011-óta pedig már alapíthatott volna családot..
Valodi
2018. július 25. 10:26
Miért nem lövik agyon már? Csak útjában van a fejlődésnek - pálmaolaj-ültetvény, GMO szója a jövő útja, nem holmi biodiverzitás.... Mint itthon is: "A mezőgazdaság és a vidékfejlesztés megbecsülése eredményezi a magyar fellendülést - tette hozzá a miniszterelnök, emlékeztetve adottságainkra, és megjegyezve, hogy a jó földjeink körülbelül 15 millió embert képesek ellátni egészséges élelmiszerekkel. Ez a két szám - 10 millió lakos és 15 millió ember ellátásnak a lehetősége - jól mutatja, hogy milyen üzleti lehetőségek rejlenek az ágazatban - fűzte hozzá." Csányi Sándor..."rámutatott: nem elfogadható, hogy a mezőgazdaságot, az élelmiszeripart úgy csináljuk, mint apáink, nagyapáink tették." Érthető? Aki meg mást mond, az csak a szavazatokért kellett: Csányi Sándor: „…a derék Ángyán is, aki egy orvosi eset, véleményem szerint, vagy pedig tudatosan hazudik, a kettő között nem lehet más…” http://www.noltv.hu/video/5552..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!