Elnököt választanak a Maldív-szigeteken

2018. szeptember 23. 09:05

A Maldív-szigeteki Haladó Párt és a Maldív Demokrata Párt jelöltjei versenyeznek egymással.

2018. szeptember 23. 09:05

Megkezdődött az elnökválasztás a Maldív-szigeteken vasárnap, a küzdelem az 59 éves Abdulla Jamín Gajúm hivatalban lévő elnök és az ellenzék jelölje, az 54 éves Ibrahim Mohamed Szolih között zajlik. Reggel 8 és délután 4 óra között több mint 262 ezer regisztrált szavazó adhatja le voksát a csaknem 500 szavazóhelyiség egyikében. Eredmény késő este várható. A voksolást nemzetközi megfigyelők felügyelik.

A Maldív-szigeteki Haladó Párt (PPM) színeiben induló Jamín bizakodó a választás kimenetelét illetően. Az államfő elmondta: a gazdasági fellendülésért fog dolgozni a következő öt évben, ha az ország lakossága újra bizalmat szavaz neki. Az elnök első mandátumát hatalma megszilárdítására használta fel, és rács mögé vetette több ellenfelét, köztük féltestvérét, Maumún Abdul Gajúm korábbi elnököt. Jamín egyúttal mindent megtett azért, hogy ellenőrzése alá vonja a bíróságokat.

A Maldív Demokrata Párt jelöltjeként ringbe szálló Szolihot további két fontos tömörülés támogatja. Az ellenzéki vezető azt ígérte, hogy helyreállítja a demokráciát, és kiszabadítja a Jamín kormánya által bebörtönzött politikai foglyokat.

A választásra árnyékot vet, hogy szombaton házkutatást tartottak Szolih egyik kampányirodájában. A rendőrség arra gyanakodik, hogy az ellenzék szavazatokat vásárolt.

(MTI)

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Világpanoráma
2018. szeptember 23. 21:36
Az olasz kormány kérésére Panama visszavonja az Aquarius mentőhajó működési engedélyét: https://vilagpanorama.hu/2018/09/23/az-olasz-kormany-keresere-panama-visszavonja-az-aquarius-mentohajo-mukodesi-engedelyet/
Mr.Falafel
2018. szeptember 23. 13:56
Leszarom, ki nyer, csak január végén ne legyen gond, amikor ott leszünk búvárszafarin. Vajon Botka is jön?
Balango
2018. szeptember 23. 11:19
Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én tövig rágom a körmömet az izgalomtól.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!