A brit külügyminiszter a Szovjetunióhoz hasonlította az EU-t

2018. október 01. 16:28

Jeremy Hunt, brit külügyminiszter a Szovjetunióhoz hasonlította az EU-t a konzervatívok birminghami konferenciáján.

2018. október 01. 16:28

Brüsszelt már megint a Szovjetunióhoz hasonlították. A kínos párhuzam most egy brit politikusnak jutott eszébe – írja az Euronews.

„Európai barátaink, szerintetek a klubotok összetartásának egyetlen útja, ha megbüntetitek azt, aki távozni szeretne! Nem csak gazdasági összeomlással. Nem csak azzal, hogy szétszakítanátok az Egyesült Királyságot az ír tengerben húzott határral. Mi lett az európai álommal és eszménnyel, melyek szerint az Unió a szabadság védelmére született? A Szovjetunió volt az, amely megakadályozta, hogy elhagyják a lakói” – mondta Hunt.

Ennek kapcsán egy újságíró megkérdezte Margaritisz Szkínászt, az Európai Bizottság szóvivőjét, hogy mi a véleménye erről.

„Tisztelettel azt válaszolnám erre, hogy mindannyiunknak jót tenne, de különösen a külügyminisztereknek, ha néha fellapoznák a történelemkönyvet. Ez minden, amit mondani szeretnék” – nyilatkozta Szkínász.

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Derek Zoolander
2018. október 03. 07:49
A brittekkel akarnak példát statuálni szerintem: Ha kilépsz, gazdaságilag megszívatunk, még ha mi is rosszabbul járunk ezzel, akkor is.
Robur
2018. október 02. 13:08
Hülye barom! A Szovjetunióból ki tudtatok volna lépni?
pemete jakab
2018. október 01. 23:45
"A brit külügyminiszter a Szovjetunióhoz hasonlította az EU-t" Ebből is látszik, hogy nem ismeri a történelmet.
Senye Péter
2018. október 01. 23:25
Ezt még Brezsnyev is kikérhetné magának.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!