Betiltaná a fejkendőt a közoktatásban a német zöld polgármester

2018. december 19. 22:14

Boris Palmer tübingeni zöldpárti polgármester az óvodákban és iskolákban betiltaná a lányok fejkendőjét.

2018. december 19. 22:14

A Welt arról ír: a baden-württembergi Tübingen városának zöld polgármestere, Boris Palmer nyílt levélben közölte egy tübingeni lánytalálkozó szervezőivel: „A lányoknak meg kell tanulniuk, hogy Isten nem bünteti meg őket, ha nem viselnek fejkendőt”. Szerinte azt is meg kell tanulniuk, hogy a férfiak nem fognak rájuk szexuális tárgyként tekinteni, ha szabadon hordják a hajukat.

A zöld politikus arról is beszélt: a lányoknak legalább az iskolában meg kell tapasztalniuk, milyen a fejkendő nélkül élni. 

Palmer aláírta a Terre des Femmes nőjogi szervezet petícióját is, amely a gyereklányok fejkendőjének nyilvános helyeken való betiltását szorgalmazza. 

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
luzitanxaver
2018. december 20. 13:25
"Szerinte azt is meg kell tanulniuk, hogy a férfiak nem fognak rájuk szexuális tárgyként tekinteni, ha szabadon hordják a hajukat." Nos, az leginkább attól függ, hogy melyik párhuzamos férfitársadalomról beszélünk. A Yozgat-Corum-Tokat aranyháromszöget még a törökök is "az ostobaság földje"-ként emlegetik maguk között, a Deutschtürkök jelentős része pedig innen származik - ennek minden kulturális vonzatával. A domesztikálásukra tett kísérletek pavlovi reflexként magasba emelkedő, gyémántkeménységű iszlamofóbia-, rasszizmus- és egyéb pajzsokat indukálnak. És akkor ezek még csak a törökök. De hát a németek mindig is szerették a kihívásokat, most van nekik belőle több is, mint elég.
villogókékfog
2018. december 20. 10:43
Bomlasztja a zöldeket?
luzitanxaver
2018. december 20. 09:50
Boris Palmer az egyetlen, a józan ésszel még köszönőviszonyban lévő politikus a Grüne berkein belül. Becsületére legyen mondva, hogy már az elejétől kezdve felvállalta az orkánerejű széllel szemben vizelés nem túlságosan hálás feladatát és következetesen ugyanazt mondja. Természetesen olyan egyedül van ezzel a saját pártján belül, mint az ujjam. De miért van ez, mi különbözteti meg őt a többi görögdinnyétől? Nos, az az apróság, hogy polgármesterként neki _valódi_ felelőssége van a városáért, úgy politikai, mint nagyon is materiális értelemben és ezt a felelősséget komolyan is veszi. A párttársai eközben az országos hatalomszerzéssel vannak elfoglalva - meg azzal, hogy lehetőleg minél több "újnémetnek" adassanak útlevelet, akik aztán majd jól rájuk szavaznak. Ez viszont egy ugyancsak csúszós lejtő - a Heti Válasz nagyjából egyetlen, eszét nem vesztett újságírója énekelte meg ennek a "taktikai fegyernek" a csodálatos történetetét még tavaly: http://valasz.hu/vilag/valasztasi-csodafegyver-migransokbol-az-osztrak-zoldek-kiprobaltak-124532
annamanna
2018. december 20. 01:29
Amikor valakinek "bekötik a fejét", az azt jelenti, hogy aktív házaséletet él. Az ovis és iskolás lányok remélhetőleg nem élnek aktív nemi életet, akkor sem, ha muszlimok, mert hát ugye a muszlimok még a kecskét is röptében.... nemhogy az ovis lányokat. De azért reménykedjünk, hogy a muszlimok között akadnak még szűz óvodások. Számukra annyi értelme van a kendőviseletnek, mint a nyári mikulásnak. Mellesleg a Boris Palmer mennyire lehet ősi német név?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!