Kína és India új erőművei súlyosan légszennyezőek a szakértők szerint

2018. december 16. 12:49

Tovább nőhet a legnagyobb légkörszennyező országok, elsősorban India és Kína szén-dioxid-kibocsátása, mivel erőműveik közül sok még csak mostanában áll üzembe; mondta Juhász Árpád geológus az M1 aktuális csatorna vasárnap délelőtti műsorában.

2018. december 16. 12:49

A szakértő szerint kedvezőtlen egybeesés, hogy a milliárdos népességű ázsiai országok hatalmas szénvagyonnal is rendelkeznek. A klímahelyzetet súlyosbítja az Egyesült Államok növekvő szén-dioxid-kibocsátása, mióta a technológiák fejlődése a palagáz kitermelését is lehetővé teszi; tette hozzá.

Juhász Árpád a káros folyamatok közül kiemelte a jégtakaró visszahúzódását, mivel ez a tengerek felmelegedésével jár. A fagyott sarki térségek felolvadásával ráadásul nagy mennyiségben kerül a levegőbe a szén-dioxidnál is károsabb metán; hangsúlyozta. A geológus megjegyezte, hogy a Föld légkörében a szén-dioxid mennyisége eléri a 37 milliárd tonnát.

(MTI)

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Derek Zoolander
2018. december 17. 10:21
Elképzelhetetlennek tartom hogy ennyi gépjármű meg ipari tevékenység ne okozna káros hatást a környezetre. Ha csak a levegő minőségét nézed a városokban, már elmond sokmindent. Mikor kiderült hogy lyuk van a Föld ózonpajzsán, elkezdték betiltani azoknak a gázoknak a használatát amik ezt okozták. Meg is lett az eredménye az ózonszint elkezdett szép lassan rendbejönni. Ez is csak egy természetes folyamat lenne? Semmi köze az embernek az egészhez ? Teljesen véletlen lenne hogy akkor kezdett el több ózon lenni amikor betiltották a rá ártalmas gázokat ? Vannak akik nem akarják vagy merik meglátni a lassan de biztosan közelgő katasztrófát.
drkovax
2018. december 16. 19:01
Az kr.u.1000-1400 között is jóval nagyobb volt, mert Grönland nem marketing célból kapta a nevét, hanem mert zöld volt, akkori (a mainál jóval zöldebb) norvég-izlandi szemmel ...
thomsen
2018. december 16. 15:06
Jurakor, vízgőz, merkelbezzegezés... kiszólt a sok önjelölt pörköltszaftos klímatudós a fotelből :)
zakar zoltán béla
2018. december 16. 14:18
Merkel szene, nem?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!