Robbanás rázta meg Párizs belvárosát

2019. január 12. 10:06

Továbbra is tisztázatlanok az eset egyes részletei, de hivatalos információk szerint az egészen biztos, hogy baleset történt. Több tucat ember sérült meg, többen pedig nem élték túl a robbanást.

2019. január 12. 10:06

Robbanás rázta meg a francia főváros utcáit szombaton – írja a Mirror. Nem hivatalos források szerint többen megsérültek, és halálos áldozatok is vannak.

A rendőrség figyelmezteti a polgárokat, hogy kerüljék el az érintett területet és a környező utcákat. 

A forrás szerint a tűz a Rue de Trevise pékségben keletkezhetett, a robbanás is ott következett be – lehetséges, hogy gázrobbanás történt. 

Frissítés:

Időközben a francia belügyminiszter tájékoztatta a nyilvánosságot – írja az Euronews. Hivatalos információk szerint a halálos áldozatok száma négy, de több tucat ember sérült meg, közülük tizenkettőnek válságos az állapota. Bár az eset egyes körülményei továbbra is tisztázatlanok, a város ügyésze szerint biztos, hogy baleset történt. 

Újabb értesülés szerint viszont két tűzoltó vesztette életét a tűzben – ők a halálos áldozatok. 

 

Összesen 84 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KannibálTatárÚr
2019. január 12. 15:24
MNem közismert, de bármilyen elégethető anyag por formájában robbanhat, ha megfelelő arányban keveredik a levegővel (oxigénnal). "Lisztrobbanás a lisztnek ama robbanásszerü meggyulása malmokban, mely beáll, ha a levegőben szálló liszttel telt kamrába nyilt világgal belépnek. Ilyen L. oly vehemens is lehet, hogy a malomberendezésben tetemes rongálást vihet végbe, sőt volt már rá eset, hogy az épületet is romba döntötte. Veszélyessége miatt újabb malomberendezéseknél gondosan elkerülnek minden lisztporlást, régibb szerkezeteknél pedig szigoruan tiltatok a nyilt világgal való dolgozás. Read more: http://www.kislexikon.hu/lisztrobbanas.html#ixzz5cOyoRHWm "
Peter8811
2019. január 12. 14:57
Mindenhol behajtani tilos tábla, persze lehet a gáz meg kifelé jött a csőből.
tevevanegypupu
2019. január 12. 13:36
Azt írják, hogy valóban gázszivárgás volt..elképzelhető, sok nagyon régi gázvezeték van ott is.
Peter8811
2019. január 12. 12:55
Egy fekvő BuBi is látszik a képen, az üzlet előtt, lehet Next biciklivel ment a Boráros térről Párizsba.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!