Szíriában végeztek a 2015-ös párizsi merényletek egyik fő francia szervezőjével

2019. február 21. 18:19

Megölték Szíriában a 2015. november 13-i párizsi merényletek egyik fő szervezőjét.

2019. február 21. 18:19

Megölték Szíriában a 2015. november 13-i párizsi merényletek egyik fő szervezőjét. Fabien Clain francia dzsihadistával az amerikai vezetésű nemzetközi terrorellenes koalíció végzett – közölték csütörtökön hivatalos források. Az ő hangja volt hallható a francia nyelvű felvételen, amelyen az Iszlám Állam terrorista szervezet vállalta a 130 halálos áldozatot követelő támadásokat.

A France Inter francia közrádió értesülése szerint Fabien Clain fivére, Jean-Michel a légicsapásokban súlyosan megsebesült.

Fabien Clain és testvérei a dél-franciaországi Toulouse-ban, katolikus családban nőttek fel. A 2000-es évek elején tértek át az iszlám hitre, majd radikalizálódtak és kapcsolatba kerültek a helyi iszlamista körökkel, amelyeket egy szíriai származású francia állampolgár, Olivier Corel vezetett, akire szellemi vezetőjükként tekintettek.

(MTI)

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
luzitanxaver
2019. február 21. 19:07
“Fabien Clain és testvérei a dél-franciaországi Toulouse-ban, katolikus családban nőttek fel. A 2000-es évek elején tértek át az iszlám hitre” _Nyilván_ teljesen függetlenül attól a közegtől, ami a Massiliai Kalifátusban körülvette őket. Az meg - köszöni szépen - továbbra is ugyanolyan, mint a 2000-es évek elején. Illetve nem egészen, mert rosszabb. Jusqu’ici tout va bien...
luzitanxaver
2019. február 21. 19:04
Hát igen, a franciák szépen likvidálgatják saját, egyértelműen kiemelt nemzetbiztonsági kockázatú állampolgáraikat, amíg még könnyen lehet. Mindeközben más tagállamok külügyérei kezüket széttárva sóhajtozgatnak, hogy “nincs mit tenni, ha haza akarnak jönni, be kell őket engedni”. Mindenki döntse el magának, melyik hozzáállás realistább.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!