Áprilisban választ elnököt a CDU

2020. február 24. 14:53

Lapinformáció szerint Markus Söder is esélyes a kancellárjelöltségre.

2020. február 24. 14:53

A német Kereszténydemokrata Unió (CDU) vezetői hétfőn úgy határoztak, az április 25-i speciális kongresszuson fogják megválasztani Annegret-Kramp-Karrenbauer (AKK) utódját.

AKK eredetileg az év végére tervezte saját utódja kiválasztását, a sietség oka valószínűleg a vasárnapi választási vereség a hamburgi tartományi választásokon. A párt története egyik legrosszabb eredményeként eredményét érte el, 11,2 százalékot kapott az északi városban.

Eddig Norbert Röttgen, a Bundestag külügyi bizottságának elnöke jelezte, hogy indul a posztért. Rajta kívül Jens Spahn egészségügyi miniszter, Armin Laschet vesztfáliai vezető, valamint Friedrich Merz indulása valószínűsíthető. Sőt a Politico szerint az sem zárható ki, hogy akár Söder, a bajor testvérpárt vezetője, bajor kormányfő is a jelöltek közé kerül.

Mint ismeretes, a 2018 decemberében megválasztott AKK két héttel ezelőtt mondott le az elnöki posztról, döntését a türingiai választás körül kialakult helyzettel indokolta.

(Mandiner)

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!