Lemondott Bugár Béla

2020. március 01. 08:26

A választási kudarc után lemond az általa alapított Híd-Most vezetéséről a veterán felvidéki magyar politikus.

2020. március 01. 08:26

Bugár Béla, a Híd elnöke lemond a funkciójáról. Ezt a vasárnap hajnali sajtótájékoztatóján jelentette be, miután összeszámolták a szavazatok több mint 60 százalékát. Elmondása szerint továbbra is segíteni fogja a pártot. Azt nem árulta el, hogy ki lép majd a helyére. Hozzátette: ez a párt belső ügye, a pártkongresszuson fognak tárgyalni róla.

„Ez az eredmény nagyon rossz, sokkal jobbat vártunk” – mondta Bugár, aki szerint dél-szlovákiai szavazóikból többen az OĽaNO-t választották. Ezek a szavazók várni fogják várják, hogy Matovičék segítsenek a déli régióknak, és hogy képviseljék kisebbségi jogaikat – mondta Bugár, aki azonban e téren szkeptikus, a kisebbségi jogok terén ugyanis semmilyen javulást nem vár.

A Most-Híd elnöke hangsúlyozta, Matovič és pártja a múltban már több esetben szavazott a magyarok ellen: ilyen volt, amikor nem támogatták a kisiskolákat, és ugyancsak nem támogatták a kettős állampolgárságot. 

(Új Szó, Ma7.sk)

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
annamanna
2020. március 02. 04:30
"Az MKP ugyanis fejben mindig Bugár Béla foglya maradt. Nem tudta levetkőzni, tiszta szívből elutasítani annak ellenére sem, amit az egykori övéivel művelt. Tíz év alatt képtelen volt túllépni rajta, kitalálni egy magyar politikát és pártot nélküle. Az MKP-ban nincs posztbugárizmus. Az MKP-ban Bugár nélküli bugárizmus van." https://felvidek.ma/2019/10/holnaputan/
kitiltott
2020. március 02. 00:15
Végre !
Atti bá
2020. március 01. 23:10
Ez kb 25 évet késett. Kevesen tettek annyi kárt a magyarságnak felvidéken, mint ez az önjáró balfasz sunyi geci. Rohadjon meg.
Karácsony Szilvi
2020. március 01. 18:40
Már korábban le kellett volna mondania és eltűnni a politikából!!! Lehet, hogy akkor más lett volna az eredmény.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!