Egymillió felett a munkanélküliek száma Oroszországban

2020. május 06. 17:40

Az orosz számvevőszék elnöke korábban úgy vélte, hogy idén a regisztrált munkanélküliek száma 6-9 millió is lehet.

2020. május 06. 17:40

Oroszországban jelentősen megnőtt a munkanélküliek száma az elmúlt időszakban, miután a koronavírus miatt hozott intézkedések hatására április elején gyakorlatilag teljesen leállt a gazdaság.

Anton Kotjakov, az orosz munkaügyi miniszter szerdán azt mondta, hogy 1 millió 243 ezer regisztrált munkanélküli van, számuk az elmúlt két hónapban 735 ezerrel emelkedett. A koronavírus terjedése miatt Vlagyimir Putyin orosz elnök április 2-án először április 8-áig, majd április végéig rendelt el az országban általános kényszerszabadságot, amit menet közben május 11-éig meghosszabbított.

A regisztrált munkanélkülieket figyelembe véve márciusban 0,7 százalék volt a munkanélküliségi ráta. Alekszej Kudrin, az orosz számvevőszék elnöke április végén úgy vélte, hogy idén a regisztrált munkanélküliek száma 6-9 millió is lehet, a munkanélküliségi ráta 7-8 százalékig, de akár 10 százalékig is emelkedhet.

(MTI)

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
neociprióta
2020. május 07. 04:54
ehhez adjuk még hozzá a közel ötvenmillió nyugdijast, a közel négymillió katonát, rendőrt, csinovnyikot, a fiatal koruakat, önfoglalkoztatottakat és máris kiderül .....gyakorlatilag nincs kinek dolgoznia a mai Oroszországban......
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!