A V4-es kormányfők igazságosabbá tennék az EB gazdasági helyreállítási tervét

2020. június 02. 15:32

Orbán Viktor és a többi közép-európai miniszterelnök megállapodott abban, hogy a jövő héten Csehországban újabb V4-csúcson folytatják a munkát, és további információkat várnak a javasolt uniós hitelfelvételi tervekről.

2020. június 02. 15:32

„Orbán Viktor miniszterelnök kedden videokonferencia keretében megbeszélést folytatott a V4-országok kormányfőivel, valamint Charles Michellel, az Európai Tanács (ET) elnökével” – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A tanácskozás legfontosabb témája az európai gazdaság koronavírus-járvány utáni újjáépítése volt, különös tekintettel az Európai Bizottságnak a múlt héten bejelentett helyreállítási tervére. „Elsőként a visegrádi miniszterelnökök egyeztettek egymással, majd csatlakozott hozzájuk az EiT elnöke is” – mondta Havasi Bertalan. Elhangzott: Magyarország, Csehország, Lengyelország és Szlovákia miniszterelnöke közösen törekednek igazságosabbá és rugalmasabbá tenni az Európai Bizottság előterjesztését. Megállapodtak abban, hogy a jövő héten Csehországban újabb V4-csúcson folytatják a munkát, és további információkat várnak a javasolt uniós hitelfelvételi tervekről. Ennek részletei ugyanis egyelőre nem világosak.

A V4-ek és Charles Michel megbeszélésén a visegrádi országok vezetői világossá tették, hogy konstruktív együttműködésre készek az európai gazdaságfejlesztési tervek kapcsán, de még alapos elemzések elvégzésére lesz szükség. „Hosszú és nehéz tárgyalások várhatók ebben a témakörben, de a minőség fontosabb, mint a sietség, részletes, alapos munkát kell végezni” – hangsúlyozták.

(MTI)

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lacomb
2020. június 02. 17:33
Még a végén beleköpnek Soros levesébe... Pedig már Nyugaton mindent lezsírizott a haverokkal. Erre jönnek a V4-ek... Szegény Dzsordzsi bácsi, hogy lesz ebből újabb pár milliárd dollárocska??
mo ching
2020. június 02. 16:37
Az a "nagyon kedvező kamatozású" hitel, amit fel kéne venni az uniónak a lakosok nyakába, az szám szerint hány százalékos kamatot jelent?
nick89
2020. június 02. 15:57
Szerintem is lölőékre kell bízni a zegészet és ők bisztos igasságosan elosztják egymás között.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!