Robotok segítségével tartanának diplomaosztót egy malajziai egyetemen

2020. június 02. 18:29

A diákok nem lelkesednek az ötletért.

2020. június 02. 18:29

Tógába és talárba öltöztetett robotok segítségével adnák át a diplomákat egy malajziai egyetemen a koronavírus-járvány miatti távolságtartás jegyében, de a diákoknak nem tetszik az intézmény vezetése által javasolt ötlet, és valódi diplomaosztót követelnek.

A Zainal Abidin szultánról elnevezett egyetem rendhagyó diplomaosztóján a tervek szerint egy videokonferenciás alkalmazás segítségével a végzős hallgatók arcképét rávetítenék a robotok arcára, és az érintettek így vehetnének részt az ünnepségen.

A diákok azonban nem lelkesednek az ötletért, és azt kérték az egyetemtől, hogy inkább halasszák későbbre a diplomaosztót annak érdekében, hogy mindenki személyesen lehessen jelen.

Malajziát viszonylag kevéssé érintette eddig a koronavírus-járvány: nagyjából 8 ezer fertőzöttről és 115 halálesetről tudnak az egészségügyi hatóságok.

(MTI)

(A kép forrása: techxplore.com)

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!