Modern kori rabszolgaság Romániában: aprópénzért adta el kiskorú lányait egy anya

2020. július 08. 15:17

A történet nem ma kezdődött, de még csak most jutott csak el a hatóságokhoz.

2020. július 08. 15:17

A 2017-ben kezdődött történet nemrég jutott el a román rendőrséghez. Az egyik ügyfél bejelentése kellett ahhoz, hogy a szervezett bűnözés elleni igazgatóság (DIICOT) temesvári rendőrei és ügyészei házkutatást tartsanak egy feltételezett bűnbanda tagjainál, akik két kiskorú lány szexuális kizsákmányolásával kerestek pénzt.

A banda tagjai ellen kiskorúak megrontása és szexuális kizsákmányolása a vád, az ezt alátámasztó nyomok begyűjtése érdekében hét lakásban tartottak szerdán házkutatást” – ismerteti a legújabb fejleményeket a Főtér.

Az erdélyi magyar honlap ezután kitér az előzményekre is: három évvel ezelőtt az egyik gyanúsított fizetett egy nehéz anyagi helyzetben lévő, két lányát egyedül nevelő anyának azért, hogy az akkor 7 éves kislányát megkaphassa. Az erőszak következtében a kislány testi károsodást is szenvedett.

A rendőrségi közlemény hallgat arról, hogy ezután mi történt a kislánnyal és mi zajlott le 2018 februárjáig, amikor egy másik gyanúsított 300 lejért megkapta a másik, akkor 16 éves lányt is.

A bűnbanda kihasználták a család nehéz helyzetét, miközben prostitúcióra kényszerítették a két lányt. Mindez a Temes megyei Újváron történt, és az így befolyt összegekből sem a lányok, sem az anya nem látott egy fityinget sem. „Pár hét elteltével a két fő gyanúsított úgy döntött, hogy Besztercére költözteti a nagyobbik lányt, ahol egy hotelben szállásolták el. Pornográf fotókat készítettek róla, melyekkel reklámozták a lány szexuális szolgáltatásait, ezzel párhuzamosan felkészítették arra, hogyan viselkedjen az ügyfelekkel. Naponta 30 ügyfelet is fogadott, de a pénzt a két gyanúsított zsebelte be” – írja az oldal.

A lánynak az egyik kliens segített megszökni, akinek az áldozat felfedte történetét. A hatóságok annyit közöltek még az ügyről, hogy összesen tíz személyt hallgatnak ki a DIICOT temesvári székhelyén.

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
khomeini
2020. július 09. 15:58
románnak lenni életforma
annamanna
2020. július 09. 15:44
Ebben a pincében tartották 10 évig láncra verve a román nőt - képek https://hvg.hu/vilag/20171129_olasz_pince_roman_no Román nők ezreit erőszakolták meg és kényszerítették munkára Szicíliában https://index.hu/kulfold/2019/12/30/emberkereskedelem_kenyszermunka_nemi_eroszak_kizsakmanyolas_olaszorszag_roman_ferfi/ Román rabszolganők termesztik a zöldségeket Olaszországban az EU országainak https://444.hu/2017/03/12/roman-rabszolganok-termesztik-a-zoldsegeket-olaszorszagban-az-eu-orszagainak Román szexrabszolgákat dolgoztatnak az olasz ültetvényeken https://www.agrarszektor.hu/noveny/roman-szexrabszolgakat-dolgoztatnak-az-olasz-ultetvenyeken.4217.html Több ezer román nőt tartottak rabszolgaként és erőszakoltak meg Szicíliában https://nepszava.hu/3062047_tobb-ezer-roman-not-tartottak-rabszolgakent-es-eroszakoltak-meg-sziciliaban Ilyen a huszonegyedik századi rabszolgaság Nyugat-Európában https://magyarnemzet.hu/archivum/hetvegi-magazin/ilyen-a-huszonegyedik-szazadi-rabszolgasag-nyugat-europaban-3877959/
zsoltkom2
2020. július 09. 15:17
Adjon hírt a Mandiner Mo. rabszolgáiról és rabszolgatartóiról is!! Hozzá primitív emberek itt is vannak. Háborodjunk fel együtt a kiszolgáltatottság ellen! Bűn, de Magyarországon is vannak rabszolgák https://bit.ly/3fpN9m4 36000 rabszolga van Magyarországon https://bit.ly/3fdlFjP
winniethepooh
2020. július 09. 10:51
"két lányát egyedül nevelő anyának azért, hogy az akkor 7 éves kislányát megkaphassa" két lányát egyedül nevelő NŐNEK. Könyörgöm, ne nevezzük már az ilyet anyának! Jó, hogy nem édesanya. Kb. olyan, mint amikor az "édesapa" meggyilkolta a gyermekeit. Agyfaszt kapok a mai újságírástól.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!