WHO: Az amerikai indián lakosságot különösen fenyegeti a vírus

2020. július 20. 18:51

A WHO főigazgatója felhívta a figyelmet arra, hogy az amerikai indián lakosságot különösen veszélyezteti a koronavírus terjedése.

2020. július 20. 18:51
null

Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) főigazgatója egy hétfői  tájékoztatóban felhívta a figyelmet arra, hogy az amerikai indián lakosságot különösen veszélyezteti a koronavírus terjedése. A világ félmilliónyi indán őslakosa nagyon sérülékeny a gyakran rossz életkörülményei miatt. Július 6-ig bezárólag 70 ezren fertőződtek meg közülük, és több mint 2 ezren meg is haltak a járvány következtében. Nem várhatunk az oltóanyagra, az életeket most kell megóvni – mondta, és hangsúlyozta annak fontosságát, hogy minden eszközzel akadályozni kell a kórokozó terjedését, egyebek között a megbetegedett emberek érintkezéseinek a nyomon követésével.

A Reuters hírügynökség összesítése szerint a világon már több mint 14,5 millió a fertőzések száma, és több mint 600 ezren meghaltak a betegség következtében. Ugyanezen a sajtótájékoztatón a WHO sürgősségi ügyekkel foglalkozó vezetője, Mike Ryan gratulált az AstraZeneca cégnek és az oxfordi egyetem tudósainak egy hatékonynak mutatkozó vakcina kifejlesztéséhez, de figyelmeztetett, hogy még hosszú utat kell megtenni, amíg mindenkit el lehet látni vele, és más ígéretes oltóanyagokkal.

(MTI)

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rugo
2020. július 20. 23:57
oltóanyag? először azt kéne tudni, hogy mi ellen?
Dominium Magna Hungaria
2020. július 20. 22:56
Spanyolnátha 2.0
még fokozza
2020. július 20. 19:21
Már az is sokat segítene nekik, ha nem gyújtanák rájuk az őserdőt.
Máris Ottokár
2020. július 20. 18:55
A szándék szép, de vajon milyen konkrét intézkedést javasol a WHO? Mit tegyek például én?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!