Ötven év börtönt kapott egy mexikói drogbáró egy újságíró megöléséért

2020. augusztus 23. 07:51

Az áldozat, Miroslava Breach a La Jornada című mexikói lap munkatársa volt, és Moreno bűnbandájának tevékenységéről írt.

2020. augusztus 23. 07:51

Ötven év börtönre ítélte a szövetségi bíróság a mexikói Chihuahua államban Juan Carlos Moreno drogbárót egy újságíró meggyilkolásáért – közölte az ügyészség helyi idő szerint szombaton.

Ez eddig a legsúlyosabb büntetés, amely ilyen ügyben született, és precedenst teremt a jövőre nézve azok számára, akik újságírók ellen követnek el bűncselekményeket” – tudatta a vádhatóság.

Az áldozat, Miroslava Breach a La Jornada című mexikói lap munkatársa volt, és Moreno bűnbandájának tevékenységéről írt. Még 2017-ben gyilkolták meg, és a bíróság márciusban mondta ki bűnösnek Morenót a megölésében. A büntetés kiszabását azonban a koronavírus-járvány miatt elhalasztották. A mexikói hatóságok adatai szerint az El Larry néven tevékenykedő Moreno a Los Salazar nevű drogkartell vezetője, amely főként az Egyesült Államok határvidékén aktív.

(MTI)

 

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2020. augusztus 23. 11:42
Ha arányosan nézzük, akkor Gyurcsány gyilkos rendőrattakjáért (2006.okt.23) minimum 15 évet kéne ülnie.
Szittya Attila Bendegúz
2020. augusztus 23. 09:14
Mexikóban (Dél-Amerikában) és Oroszországban újságírónak lenni nem egy életbiztosítás. Talán már Törökországban sem. Még jó, hogy tudjuk a hazai ellenzéktől, hogy az ilyen újságíró likvidálások SEMMIK a honi fasiszta önkényuralom, cenzúra és a sajtószabadság eltiprása mellett! Én amondó vagyok, hogy valamit meg kellene tapasztalniuk már az igazi keménykedésből az ellenzéki újságoknak is! És nem feltétlenül a Kormányon kell számon kérni ezt. A jobboldali NGO-k, de akár mi, egyszerű állampolgárok is felléphetünk az ízléstelen, erkölcstelen tartalmak, a nemzetgyalázás, a magyar gúnyolás ellen! Akár csak úgy, hogy nyíltan fellépünk ezek ellen, de akár peres eljárás indításával is! (Ez nyilván egy NGO-nak könnyebben megy.) De erkölcsileg és anyagilag támogathatjuk a valódi harcosokat, mint pl. most Novák Elődöt. A konkrét hírhez kapcsolódóan: örvendetes hír, és különösen a büntetés mértéke örvendetes! Nálunk legutóbb 5-15 év ítélettel nézett szembe egy élettársát megölő gyilkos. De olvastam már enyhébb ítéletekről is. Én a halálbüntetést javasolnám.
sozlib_abschaum
2020. augusztus 23. 08:04
Magyarországon meg a libernyák bűnözők és drogbárok még mindig szabadlábon vannak, mert a moslékkoalíció nem ismeri fel öket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!