Pakisztán szerint lassan halad a közvetítés Szaúd-Arábia és Irán között

2020. augusztus 03. 17:07

A térségben a helyet akkor mérgesedett el, amikor támadások értek olajlétesítményeket és tartályhajókat, és ezért Washington Teheránt tette felelőssé.

2020. augusztus 03. 17:07

A pakisztáni kormány értékelése szerint lassan halad a közvetítés az egymással a térségben vetélkedő Szaúd-Arábia és Irán között. A felek álláspontjának közelítésére tett erőfeszítésre az Egyesült Államok kérte fel Iszlámábádot. A hétfőn a témáról nyilatkozó Imran Hán pakisztáni miniszterelnök még tavaly fel is kereste a két ország fővárosát, és mint mondta: „a közvetítésünk nem állt le, haladást is értünk el, de csak lassan”.

A politikus az al-Dzsazíra katari televíziónak nyilatkozva kiemelte, hogy a pakisztáni erőfeszítések eredményeként sikerült elkerülni Szaúd-Arábia és Irán fegyveres összecsapását. Az interjút szerdán adják le teljes terjedelemben. A térségben a helyet akkor mérgesedett el, amikor támadások értek olajlétesítményeket és tartályhajókat, és ezért Washington Teheránt tette felelőssé.

(MTI)

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!