Nyomdákhoz vezető utakat torlaszolt el az XR az Egyesült Királyságban

2020. szeptember 05. 19:49

A The Sun, a Daily Mail, és más lapok olvasói közül sokan nem jutottak újsághoz szombat reggel.

2020. szeptember 05. 19:49
null

Az Extinction Rebellion (XR) körülbelül nyolcvan aktivistája tett elérhetetlenné két nyomdát az Egyesült Királyságban – írja a Reuters. A London és Liverpool környékén található nyomdákban a Daily Mail, a Daily Telegraph, a Financial Times nyomtatott kiadásait készítik. Az aktivisták azért döntöttek az utak járhatatlanná tétele mellett, mert szerintük ezek a lapok nem számolnak be megfelelően a klímaváltozásról. 

Boris Johnson miniszterelnök elítélte az akciót. „A szabad sajtó elengedhetetlenül fontos, mert felügyeli a kormány és más, befolyásos intézmények munkáját olyan kérdésekben, amik kulcsfontosságúak hazánk jövője szempontjából, ideértve a klímaváltozás elleni küzdelmet is” – írta a Twitteren a kormányfő. „Teljesen elfogadhatatlan, hogy így próbálták meg korlátozni a közvélemény hírekhez való hozzáférését.”

A blokád az XR tiltakozás-sorozatának része volt, ami már több mint egy hete tart. Az Extinction Rebellion szerint a klímakatasztrófa megelőzéséhez vészhelyzeti reakcióra, és a szennyező iparágaktól és tevékenységektől való tömeges elpártolásra volna szükség. A mozgalom tagjai szombaton a Buckingham palota előtt tüntettek letakart halottaknak öltözve.

A nyitóképen: XR-tüntető Londonban, 2019 áprilisában. Fotó: MTI/EPA/Neil Hall

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
luisbathhelena
2020. szeptember 05. 22:36
Buckingham palota előtt is? Oszt szerintetek Bözsi mamának milyen politikai hatalma van? Főleg klímában. Max bekapcsoltatja vagy ki :) Az igaz hogy jogilag övé Britanniában az összes hattyú, delfin és cápa, valamint az összes gyermek is (ó, még mindig érvényes, jó kis középkori törvények) de kötve hiszem hogy rendelkezne velük bármit is, ami befolyásolja a klímát
Orange79
2020. szeptember 05. 22:33
Ha valóban tennének valamit a bolygóért akkor nagyjából 4 milliárd embert (elsősorban feketéket és arabokat) kellene azonnal likvidálni, búcsút kellene mondani a különféle elektronikus kütyük, a kényelmi szolgáltatások és a divathóbort kielégítésére gyártott baromságok korlátlan özönének.
74bro
2020. szeptember 05. 21:34
Ezekben a lapokban nincs időjárásrovat? Tessék mindennap megnézni, egészségesen élni, és kb. ötven év múlva saját adatok alapján lehet hozzászólni a klímaváltozáshoz. Egyébként a forradalmi klímaváltoztatás egy új szint az utópiák világában: nemrég királyokat buktattak, tegnap még osztályokat töröltek el, most a gonosz, öreg (fehér?) klímát akarják lecserélni máról holnapra. Hiába, a haladás halad, mi mást tehetne?
aleb19
2020. szeptember 05. 21:34
nagy az isten allatkertje sok klimatagado oltasellenesek es covidiotak nagy az isten allatkertje
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!