Orbánra hivatkozva, fekete címlappal tiltakoznak a reklámadó ellen Lengyelországban

2021. február 10. 11:50

„Szabad és független sajtóról” írnak, amitől Orbán Viktor hasonló módszerekkel szabadult meg szerintük.

2021. február 10. 11:50
null

„A reklámadó egy jelentős csapás a »szabad« sajtó számára. A legtöbbük létét meghatározzák a reklámbevételek” – írja tiltakozó cikkében a Wyborcza.pl, miután a főoldalukra tévedőket fekete címlapon fogadja egy kiemelt szöveg – írja a Politico. Hangsúlyozzák: Orbán Viktor szerintük pontosan így szabadult meg a „szabad sajtótól” Magyarországon. Az írást több sajtótermék is aláírta, ők 45-en ma nem szolgáltatnak tartalmat.

A sajtótermékek a nyílt levélben azt írják, hogy a Jog és Igazságosság pártja a szolidaritási adó álcája mögé bújva büntetné a a „szabad sajtót”, így most „számos weboldal, köztük a Wyborcza.pl sem közöl ma semmiféle szöveget a hivatalos levélen kívül. Így szeretnénk megmutatni, együtt, hogy mennyire fontos a szólásszabadság és a média függetlensége egy demokratikus országban. Elnézést kérünk a Követőinktől és Olvasóinktól, akárcsak az üzleti partnereinktől. Hálásak vagyunk a megértésükért és támogatásukért” – írják Mateusz Morawieckinek címzett levelükben.

Lengyelországban 2 és 15 százalék közötti adót kellene fizetnie a reklámbevételek után a cég méretének függvényében – írja a Politico.

Fotó: MTI

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
istvánkeve
2021. február 11. 12:23
Az államháztartásnak jót tenne egy reklámadó bevezetése a lengyel példa alapján. Megtisztítaná a társadalmat egy csomó papír-szeméttöl.
annamanna
2021. február 10. 22:10
"Földi László: Tudatos támadás folyik a normalitás ellen, le kell kapcsolni az internetet "Van egy tudatos magatartás, hogy megbontani a társadalom alapérték-rendszerét. Ezt jól látjuk a családok támadásánál, a nemekkel szembeni zavarkeltéssel, egyáltalán az identitások megbontásával. Van egy ilyen stratégiai elképzelés arra, hogy a meglévő normalitásokat minél gyorsabban fel lehessen számolni," mondta a Kossuth rádió Vasárnapi újság műsorában Földi László. Az egykori kommunista hírszerző, a NER-média kedvelt "biztonságpolitikai szakértője" határozattan állította, hogy "azt gondolom, igen, egy nagyon tudatos támadás folyik." Földi szerint igaz, hogy "a radikális baloldal szemében ellenséggé válhat az állam," ami számos veszéllyel járhat. Hogy ezt érzékeltesse "egy bizalmas tanulmányra" hivatkozik, amiben az áll, hogy a magyar nemzet ezer éves történetének a lényege, és fennmaradásának kulcsa, a paraszt család volt. A generációk tudatos tudatos szembeállításával mit lehetne kezdeni kérdezte zárásként a Kossuth rádió riportere, "az idősebb generáció is kezdjen brillírozni az internet világában?" "Le kell kapcsolni az internetet. Igen," válaszolta Földi. A "szakértő" szerint nem a tömegek, hanem egy szűk csoport irányítja a gépeket, és belép a mesterséges intelligencia, az a történelemben soha nem látott módon fogja erodálni a világot. "Ilyen nem volt, hogy a gép tud irányítani és befolyásolni. (..) Nem is lehet megjósolni és modellezni, ezért mondom, hogy le kell kapcsolni."" https://444.hu/2021/02/07/foldi-laszlo-tudatos-tamadas-folyik-a-normalitas-ellen-le-kell-kapcsolni-az-internetet
Agnieszka
2021. február 10. 20:20
Vajon mit tanácsolnék a saját gyermekemnek? Azt hiszem azt, h. itt NINCS tanács, bárhogyan dönt, segíteni fogom. De mi lesz utánam? Hihetetlenül egyedül lehet maradni bármilyen bajjal. Lehet úgy is dönteni, h. bármi jön, el kell vállalni, mint a sors részét. Ez is egy álláspont, de azért látni kell, mit jelent EZ a vállalás a testvérek, a házastárs részére.
figyelő4322
2021. február 10. 19:41
Talán van igazság a kommentedben. Viszont érdemes emlékezni, hogy teljesen szabad abortusz is nagy problémákhoz vezethet. Ugyanis senki nem tudja, legalábbis ma még, hogy az elpusztított magzat milyen emberré nőtt VOLNA fel. Lehet, hogy egy új Hitler vagy Sztálin, de az is lehet, hogy Einstein vagy Bojai... Persze azon országokban, ahol tényleg kontrollálni kellene a "népesedés,t" általában nem élnek vele. (pl. muszlimok.) Ott igazán a nagy semmibe szülik a gyereket, hiszen már igy éheznének, ha fejlettebb országok nem segítenének.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!