A német hadsereg elitegységén belüli szélsőjobboldaliakról ír a Deutsche Welle

2021. március 26. 15:20

A német védelmi miniszter azt is kilátásba helyezte, hogy feloszlatja az elitkommandót, ha nyárig nem sikerül rendet tenni”.

2021. március 26. 15:20

Nemrég került napvilágra egy időközi jelentés, amely 2017-ig visszamenőleg dokumentálja a német elitkommandón, a Kommando Spezialkräfton (KSK) belüli szélsőjobboldali eseteket – írja a Deutsche Welle, melynek cikkét az Index szemlézi.

Az első szélsőséges megnyilvánulás 2003-ban volt a KSK történetében, – amelynek létrehozása 1994-ig nyúlik vissza, amikor a ruandai népirtás idején a Bundeswehr helyett a belga különleges erőknek kellett kimenekíteniük német túszokat, ez pedig rendkívül kellemetlen helyzetbe hozta a német hadsereget – amikor Reinhard Günzel parancsnok kiállt Martin Hohman kereszténydemokrata képviselő mellett, aki a német nemzeti ünnepen mondott beszédében

a náci bűnökkel egyenértékűnek nevezte az oroszországi forradalom idején a zsidók által elkövetett atrocitásokat.

Mikor erre a miniszter kirúgta Günzelt, halálos fenyegetéseket is kapott. Az eset után több alkalommal is indult eljárás a KSK-hoz tartozó kommandósok ellen. Hat éve például egy katona „Hannibal” álnév alatt kezdett különböző üzenőfelületeken keresztül szervezkedni, a berlini kormány menekültpolitikáját élesen kritizáló, illetve polgárháborút vizionáló véleményeket osztott meg.

A védelmi tárca tavalyi jelentése szerint csak 2020-ban 843 esetben merült föl szélsőjobboldali extremizmus gyanúja a hadseregen belül, ez pedig alapot szolgáltatott ahhoz, hogy – ha rövid időre, de – titkosszolgálati megfigyelés alá helyezték a radikális jobboldali Alternatíva Németországnak (AfD) pártját.

Hogy a dolgot nem veszik félvállról, az is mutatja, hogy a jelenlegi német védelmi miniszter, Annegret Kramp-Karrenbauer ugyanis 

kilátásba helyezte, hogy feloszlatja a KSK-t, amennyiben nyárig nem sikerül „rendet tenni” a szervezeten belül.

Az Index a cikkében megjegyzi: a német társadalmon belül, a felszín alatt, óriási feszültségek vannak, és ez többek között az ország máig meglévő keleti és nyugati fele közötti különbségekben, az egykori NDK területén élők frusztrációjában is megmutatkozik. Nem csoda, hogy az egyik egykori keletnémet tartományban is találtak illegálisan tartott fegyvereket és robbanóanyagokat egy ksk-kommandósnál.

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
DE JÓ
2021. március 29. 09:45
Deutscland, Deutschland UNTER alles... A DW szerint Németországban kétféle ember van: Vannak a liberális kommunista, buzi, muszlim elvtársak, és mindenki más náci. A bölcsész szellemi vírus életképtelen lemming nemzetté tette Németországot. Ezek a túlkompenzált idióták saját létezésük szégyenlésében találták meg a haladás útját.
Szerintem
2021. március 26. 22:20
Talán önvizsgálatot kellene tartani, mert valami nagyon el van cseszve. Ilyen jelenségek normálisan, egy demokráciában nem fordulnak elő. Ez ellenreakció, védekező ösztön egy tudathasadásos társadalom diktatórikus elfojtásai ellen.
Edvind Johnsson3.0
2021. március 26. 21:19
Hála istennek léteznek még németek.
Bástyaelvtárs
2021. március 26. 21:16
Nagyon helyes!!!! Az írmagjukat is ki kell irtani
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!