Navalnij szövetségesei óriási tüntetésre készülődnek

2021. március 23. 21:00

Ha összejön, akkor ez lenne a modern Oroszország történelmének eddigi legnagyobb kormányellenes megmozdulása.

2021. március 23. 21:00
null

Alekszej Navalnij szimpatizánsai kedden bejelentették, hogy tavasszal a modern orosz történelem legnagyobb tüntetésére készülnek – írta meg a Reuters. Korábban télen három demonstrációra került sor, amely során ezreket vettek őrizetbe.

Félmillió résztvevőre számítanak

Navalnijt előző hónapban ítélték két és félév börtönbüntetésre. Az orosz ellenzéki politikus támogatói azonban most új politikai kampányt indítottak, illetve egy weboldalt „Free Navalny” néven.

A megmozdulás szervezői közölték, hogy amint 500 000 ember regisztrál a tüntetésre, bejelentik annak dátumát. Mint mondták: „Egy tüntetés 500 000 fővel a modern Oroszország történelmének legnagyobb megmozdulása lenne”. A weboldal állítása szerint órák leforgása alatt már több mint 60 ezren regisztráltak. A szervezők azonban kiemelték, hogy békés demonstrációkra készülnek.

Szavazni csak okosan!

Navalnij támogatói emellett arra ösztönzik az oroszokat, hogy „szavazzanak okosan” a szeptemberi orosz parlamenti választáson annak érdekében, hogy gyengítsék a Putyint támogató Egységes Oroszország pártot.

Leonyid Volkov, a megmozdulások egyik szevezője kijelentette a, hogy nem Putyin az elsődleges ellenfelük. Mint mondta: „A legnagyobb ellenségünk az apátia, a közöny és az apolitikusság”.

Kép forrása: Pavel Bednyakov / AFP

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
confitür
2021. március 24. 17:35
Navalnij Soros megbÍzottja. Putyin el fogja intézni. A spekuláns munkaadói nagyon szeretnék Oroszországot meggyengÍteni.
ujujuj
2021. március 24. 06:32
Navalnij szövetségesei? Azaz a német titkosszolgálat és/vagy a cia hatalmas tüntetésre készülnek?
vip era
2021. március 24. 06:31
Óriási tüntetés,valószínűleg még óriásibb pofára eséssel. Hergelik az embereket ott is a globalisták,de Putyinban emberükre találtak.
Szerintem
2021. március 24. 05:57
Vajon ott vannnak már a Majdanon már jól bevált mesterlövészek? Vagy most le se száll a gép, mert inkább bombáznak?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!