Amerikai csapatokat vezényelnek Németországba

2021. április 13. 12:14

Trump még kivonta volna őket, Biden megerősíti az amerikai haderő jelenlétét Németországban.

2021. április 13. 12:14
null

Az Egyesült Államok megemeli Németországban állomásozó katonái számát – jelentette be Lloyd Austin amerikai védelmi miniszter kedden Berlinben. A Biden-kormány tagjai közül Németországba elsőként ellátogató miniszter Annegret Kramp-Karrenbauer német védelmi miniszterrel folytatott megbeszélése után, kettejük sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a nagyjából 500 fős csapaterősítést az idén ősszel hajtják végre.    

Kiemelte, hogy Németország hazája egyik leghűségesebb szövetségese, amellyel közösen képviselik a szabadság, a demokrácia, az emberi jogok és a jogállamiság értékét.

Aláhúzta, hogy Washington nagyon értékeli Németország közreműködését a katonai küldetésekben, különösen az afganisztáni misszióban, és a védelmi kiadások növelése melletti elkötelezettségét is.

(MTI)

Fotó: MTI/EPA/Zurab Kurcikidze

Összesen 134 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Fila2020
2021. április 14. 07:27
Európának alapvető érdeke az oroszokkal való együttműködés, az USA-nak nem. A következményeket mi viseljük, mint annyiszor a huszadik században.
illiberator
2021. április 14. 06:51
Megijedtek Petrytől. Mi lesz, ha mások is....
Krupp Skya
2021. április 14. 05:37
Őnáluk is van, hogy öröklakásokat építenek a hazájukban ideiglenesen állomásozó amerikai csapatoknak? :)))))))
Krupp Skya
2021. április 14. 05:35
Csak azért, hogy érezzék a szabad világ törődését.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!