Elfogták a beregszászi magyarellenes provokáció feltételezett elkövetőit

2021. május 09. 17:33

A bűnügyi eljárás során mindhármuk ellen vádat emeltek.

2021. május 09. 17:33
null

Mint arról korábban írtunk, fenyegető tartalmú, magyarellenes falragaszok jelentek meg az ortodox húsvét hajnalán Beregszászon, Az ismeretlen fenyegetőzők egy hetet adtak arra, hogy a magyarok „elhagyják az ukrán földet”. Ellenkező esetben, mint írták, megmérgezik őket, „akár a patkányokat”.

Felderítették az elkövetőket

 Az ukrán biztonsági szolgálat (SZBU) felderítette az ortodox húsvét vasárnapján Beregszászon történt magyarellenes provokáció feltételezett elkövetőit – közölte az SZBU a honlapján. A biztonsági szolgálat tájékoztatása szerint három ember orosz megrendelésre 500 dollár fejében helyezett el Beregszászon több helyen is a magyarokat életveszélyesen megfenyegető plakátokat a májusi ünnepek előestéjén.

A bűnügyi eljárás során mindhármuk ellen vádat emeltek.

Az SZBU munkatársai kiderítették, hogy az ügy egyik érintettjének bankkártyájára mintegy 500 dollárnak megfelelő orosz rubelt utaltak át. A nyomozás során a hatóságok orosz jelképeket és „egyéb, a jogellenes tevékenységet alátámasztó tárgyi bizonyítékokat” foglaltak le. Az elkövetők a plakátokon egy hetet adtak arra, hogy a magyarok elhagyják az ukrán földet, különben – fenyegetőztek – megmérgezik őket, akár a patkányokat. Az üzenet „Dicsőség a nemzetnek!!! Halál az ellenségre!!!” szavakkal zárult.

(MTI)

A nyitóképen az egyik fentebb említett plakát látható. Fotó: Facebook

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Anti-liberális
2021. május 20. 19:07
Nagyon tetszik, hogy vannak akik helyből felmentik az orosz felet.
Ninini
2021. május 10. 15:42
Naná, hogy az oroszok voltak. Édes faszom, és még átutalással...
Tibesz26
2021. május 10. 12:10
az ilyen magyarellenes szemétládákat fel kell lőni a Plútóra
Tehetős Totó
2021. május 10. 10:42
Huhhh...jó, hogy nem ötszáz rénus forintokért....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!