Orbán Viktor az első kormányfők közt látogat Londonba a Brexit után

2021. május 28. 11:00

A brit vállalkozási miniszter szerint felelőtlenség lenne, ha nem építenének kapcsolatot a magyar kormánnyal és annak miniszterelnökével – írja az Independent.

2021. május 28. 11:00
null

Kwasi Kwarteng brit vállalkozásügyi miniszter Boris Johnson és Orbán Viktor pénteki találkozóját megelőzően arról is beszélt a brit lapnak, hogy „számos kritika éri Johnsont amiatt, hogy Orbánt az EU-s vezetők közül az elsők között hívta meg a Brexit óta, de szükséges együttműködni az unió tagállamaival”

A ghánai felmenőkkel rendelkező miniszter a baloldali lapnak kijelentette:

nem tud azonosulni a magyar kormányfő nézeteivel, és kiemelte az iszlám inváziót emlegető, illetve bevándorlókkal kapcsolatos megjegyzéseit.  

„Vezetőként, politikusként, kormánytagként, felelősségteljes emberként sokféle vezetővel kell beszelnünk a világ minden tájáról, még olyanokkal is, akiknek az értékrendjét nem osztjuk. Azt hiszem, Orbán Viktor migránsokkal kapcsolatos nézeteivel sosem tudnék azonosulni. De együtt kell dolgoznunk az EU-val, ő pedig az EU egyik vezetője, Magyarország pedig az EU tagállama” – fogalmazott Kwasi Kwarteng.

Hozzátette, hogy a Brexit utáni világban bilaterális megállapodásokat kell kötni, és ez teljesen normális.

„Ha nem ezt tennénk, az felelőtlenség lenne. Ez egy diplomáciai kapcsolat, amin javítani szeretnénk, beszélni akarunk Európa vezetőivel és rendjén van, hogy a miniszterelnök ennek megfelelően cselekszik” – mondta.

Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Botár Gergely

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
matykox
2021. május 28. 18:06
Ajajaj, a néger aszonta, hogy Óbán az EU egyik vezetőjeee?? Hát ezt sürgősen ki kell fehéríteni!
Isten jobb keze
2021. május 28. 17:50
És az utolsó is 22- ig! Utánna más valaki birtokolja majd EU-t a címet!
villogókékfog
2021. május 28. 12:36
Az ilyen híreknél különös élvezettel nézem, hogy valaki a cikk és kommentek elolvasása nélkül lepontoz mindent. Szerencsétlen egerével pörgeti a szarcsirolcsit és csak nyomja bőszen. Feltételezem közben zokog. Én meg röhögök. Üdv genyók! Ide is kérek egy lepontozást! :-DDDDDDDDDDD
villogókékfog
2021. május 28. 12:32
Itt a kommentfaltól jobbra virít ez: "FEKETE-GYŐR ANDRÁS (Facebook) NEHEZEN VISELI ORBÁN VIKTOR, HOGY TELJESEN ELJELENTÉKTELENEDETT 2022 után maximum egy eljelentéktelenedő, korrupt ellenzéki párt elnöke lesz." Ez ahogy van magáért beszél.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!