Hatalmas óvadékért engedték el Donald Trump korábbi szövetségesét

2021. július 23. 22:45

Negyedmilliárd dollár (76 milliárd forint) óvadék ellenében rendelte el pénteken az illetékes amerikai bíróság Thomas Barracknak, Donald Trump volt amerikai elnök beiktatási alapkezelőjének szabadlábra helyezését.

2021. július 23. 22:45
null

Barrackot azzal gyanúsítják, hogy törvénytelenül lobbizott az Egyesült Államokban az Egyesült Arab Emírségek érdekeiért, továbbá, hogy 2019. június 20-án hazudott a Szövetségi Nyomozó Hivatal (FBI) ügynökeinek, amikor meghallgatták az arab országgal folytatott üzleteiről.    

Barrack szóvivője szerint az üzletember ártatlannak fogja vallani magát az ellene zajló eljárásban.    

A 74 éves férfi Donald Trump régi szövetségese, a Colony Capital befektetési cég alapítója.    A vádhatóság szerint Barrack kihasználta hosszú barátságát Trumppal az emírségek érdekében. Patricia Donahue, az illetékes Los Angeles-i szövetségi törvényszék bírája szigorú feltételeket szabott Barrack szabadlábra helyezéséhez. A többi között be kell szolgáltatnia útlevelét, GPS-nyomkövetőt kell viselnie, utazásait pedig Dél-Karolinára és New York városára kell korlátoznia, emellett be kell tartania az éjszakai kijárási tilalmat este tíz és reggel hat óra között.    

A kaliforniai Santa Monicából származó Barrack egyike annak a három férfinak, aki ellen vádat emeltek, mert megpróbálták Trump külpolitikáját befolyásolni a 2016-os választási kampány, illetve elnöksége idején.    

A bíróság hét pontban emelt vádat a coloradói Aspenben élő 27 éves Matthew Grimes, valamint Rasid Szultán Rasid al-Málik Asahhi 43 éves emírségekbeli állampolgár ellen, aki a feltételezések szerint kapcsolattartóként ügyködött. Grimest – aki vállalati vezető volt Barrack cégénél – őrizetbe vették, de most ötmillió dollár ellenében szabadlábra kerülhetett, Alsahhi tartózkodási helye azonban ismeretlen.

(MTI)

Fotó: FRISO GENTSCH / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2021. július 24. 22:12
nazi ország már?
Nehidd El
2021. július 24. 17:18
Szeretném, ha egyszer engem is szabadlábra helyeznének, miután negyedmilliárd dollárt leperkáltam különösebb erőfeszítés nélkül.
Rugo
2021. július 24. 01:00
a balliberális maffia módszere - ha alkalmuk nyílik, rá leszámolnak az ellenféllel
kortárs
2021. július 24. 00:02
Vannak országok, népek amiért kitüntetés jár ha lobbizol, van amiért böri... és kik döntik el melyik melyik???
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!