Izrael 39 százalékosra csökkentette a Pfizer-vakcina hatásosságának értékelését

2021. július 23. 06:52

Ugyanakkor az ország egészségügyi minisztériuma közölte azt is, hogy a súlyos megbetegedés ellen 91,4 százalékban még mindig véd az oltóanyag.

2021. július 23. 06:52
null

Izrael egészségügyi minisztériuma csütörtökön tovább csökkentette és már csak 39 százalékosra értékelte a Pfizer-BioNTech cégek által fejlesztett vakcina hatásosságát a koronavírus-fertőzés ellen, ugyanakkor közölte azt is, hogy a súlyos megbetegedés ellen 91,4 százalékban még mindig véd az oltóanyag.

A legfrissebb statisztikai értékelés június 20-tól július 17-ig gyűjtött adatokon alapult. A fertőzés elleni hatásosság fordított arányban csökkent az indiai eredetű, delta vírusváltozat terjedésével – közölte a minisztérium.         

Június 6. és július 3. között hasonló felmérést végeztek Izraelben, annak végeredményeként akkor 64 százalékban védett a Pfizer vakcinája a koronavírus-fertőzés ellen, a május 2. és június 5. között gyűjtött adatok elemzése alapján pedig még 94,3 százalékos volt a vakcina hatásossága.

(MTI)

Kép forrása: THOMAS KIENZLE / AFP

Összesen 138 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nemár
2021. július 23. 15:46
Kommunista??? Politika mentes életét kívánok a világnak!!
Andilla
2021. július 23. 11:34
Esse értem. Havonta 30%-ot esik a vak cina hatékonysága? Az egy hónap múlva már majdnem 0 lessz. Akkor minek oltassa be magát vele az ember egyáltalán? Vagy évente többször is kell majd ez a fízer szuri, hogy védjen is valamit? Vagy pedig leállíccsák a kísérletet, mivel nem vált be a cucc?
DFK
2021. július 23. 11:29
csak a fájzer, ugye drága oltás sznobok, akiknek a keleti vakcina nem kellett...
Devian
2021. július 23. 10:55
Egy átlag ember immunrendszere is véd 90%-ban a sulyos megbetegedéstől. De azért oltsuk a csecsemőket, rakjuk a vízkészletbe, és rúgjuk ki az embereket a munkahelyükről ha nem oltakoznak. Már rosszul vagyok ezzel a játékkal a számok terén is. A kormányunk is úgy tálalta a vakcinák hatásosságát mintha minden oltott szájába köpött volna egy kovidos LoL.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!