Szükségállapotot rendeltek el Bajorország délkeleti részén

2021. július 18. 07:18

Csak a Berchtesgadener Ache folyóban a vízszint már 1,5 méterrel magasabb annál, mint amit előrejeleztek.

2021. július 18. 07:18
null

Az árvíz miatt szükségállapotot hirdettek Bajorország délkeleti részén – jelentette be a válságkezelés stábja Traunstein városában szombat este. A szükségállapot Berchtesgaden járás területét érinti. Különösen nehéz a helyzet Berchtesgaden és Bischofswiesen településeken. Számos házat elöntött a víz. A lakosoknak azt tanácsolták, hogy hagyják el az épületek alsó szintjeit, és ne menjenek az utcára. Becslések szerint a Traun és a Tiroler Achen folyók vízszintje vasárnap este meredeken emelkedhet. Csak a Berchtesgadener Ache folyóban a vízszint már 1,5 méterrel magasabb annál, mint amit előrejeleztek.

A Nyugat-Európát sújtó áradásokat a Bernd nevű ciklon okozta, amely meleg és nedves levegőt szállított a térségbe, és sok helyütt napokig tartó esőzést okozott. A hét elején a Németország nyugati részén bekövetkezett áradásokban már több mint 140 ember meghalt, és súlyos anyagi károk keletkeztek. Komoly fennakadások vannak a vasúti és a közúti közlekedésben.

(MTI)

Fotó: Vízben elmerült autók az Észak-Rajna-Vesztfália tartományban fekvő Erftstadtban 2021. július 17-én. Németországban a koblenzi rendőrség közlése szerint eddig 90 ember vesztette életét a természeti katasztrófában Rajna-vidék-Pfalz tartományban. Előzőleg 43 halálos áldozatot jelentettek Észak-Rajna-Vesztfália tartományból.MTI/AP/Michael Probst

Összesen 196 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kareszb818
2021. július 18. 15:16
Na hol vannak a gendernáci lmbtqp hadoszlopai a szivárványos zászlókkal? Miért nem mutatják meg a keménységüket? Drága Istenem! Köszönöm ezt a jó műsort!
Amon-Li-Sa
2021. július 18. 13:47
Halleint Salzburg mellett elöntötte az ár.
elfújta az ellenszél
2021. július 18. 12:11
Még örülhetnek, hogy csak a vízözönt kapták, és nem a kénköves tűzesőt mint Szodoma
NoFace
2021. július 18. 12:09
A katasztrófák legtöbbjét, minden más híresztelés ellenére, meg lehet mondani előre! Amit nem lehet tudni, hogy mikor következik be! A folyókon áradások lesznek és nagy valószínűség szerint legalább akkorák mint eddig voltak, vagy még nagyobbak. A tűzhányók mint a Vezúv szintén ki fognak törni, szintén valószínűleg erőteljesebben mint a múltban csak nem tudni mikor. Minél később annál nagyobb erupció várható! A szélsőségek egyre fokozódnak! Baj ott van, hogy nem megfelelően készülnek fel a hatóságok az ilyen helyzetekre!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!