Az írek veszik meg Románia elfekvő Pfizer-vakcináit

2021. augusztus 04. 11:30

Olyan alacsony az oltakozási kedv Romániában, hogy Írország vásárol meg tőlük 700 ezer adag Pfizer-vakcinát – írta meg a Főtér.

2021. augusztus 04. 11:30
null

Bukarest hiába vásárotla meg a Pfizer-vakcinákat, az országban annyira alacsony az oltakozás kedv, hogy az ország kénytelen értékesíteni azokat a szavatossági idő lejárta előtt. Írország jelentette be szerdán, hogy 700 000 Pfizer-vakcinát vásárol meg Bukaresttől, mielőtt azok felhasználhatósága le nem jár – adta hírül a Főtér. 

Bukarest augusztusban szállítja le Írországnak az oltásokat.

A hírt maga az ír miniszterelnök, Micheál Martin jelentette be, aki szerint „a tranzakció fantasztikus dolog az országa számára”, elvégre ott az oltási kampány hatalmas támogatottságnak örvend a lakosság körében – írta a lap. Az információk szerint Írország összesen egymillió adag vakcinát vásárol meg Romániától, amiről a miniszterelnök még július elején állapodott meg Klaus Iohannis román elnökkel. Dániának már eladtak 1,17 millió vakcinát, mintegy 550 000 adagnyit pedig eladományozott a román állam, elsősorban a szomsázédos és szegényebb Moldovának.

Fotó: MTI/Kiss Gábor

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zaajan
2021. augusztus 04. 16:04
Valaki szóljon az íreknek, ha románokkal üzletelsz nem elég a jóhiszeműség. Fel kell bontani mindegyik fiolát s belekukkantani!
merkur
2021. augusztus 04. 14:58
"... Európa bajnokok legyünk a lakosságarányos halálozásban." Azt hittem, hogy ez a vád kifutotta már Magát.
villogókékfog
2021. augusztus 04. 11:57
Bezzegrománia, küszöbön a negyedik hullám, ezek meg eladják.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!