Véget ért a német hadsereg kabuli kimenekítő művelete

2021. augusztus 26. 19:52

Befejezte a német hadsereg (Bundeswehr) csütörtökön a tálib fordulat miatt távozók kimenekítését Kabulból, az utolsó katonák röviddel a nemzetközi repülőtérnél elkövetett merényletek után távoztak az afgán fővárosból – jelentették be Berlinben.

2021. augusztus 26. 19:52
null

Annegret Kramp-Karrenbauer védelmi miniszter rendkívüli tájékoztatóján elmondta, hogy a robbantások után két katona biztonsági okokból az amerikai csapatok egyik megerősített állomásához vonult, így nem tudott feljutni a kimenekítettek utolsó csoportjait szállító gépekre. Ők a térségben készenlétben tartott német katonai kórházrepülőgéppel távoztak. A gép a merényletek miatt landolt, hogy támogassa az amerikai erőket a sebesültek ellátásában.    

– mondta a miniszter. Angela Merkel kancellár egy másik berlini tájékoztatón elmondta: Afganisztán új, tálib vezetésével tárgyalva arra törekednek, hogy a katonai művelet után is kijuttathassanak embereket az ázsiai országból.

(MTI)

Fotó: Edgar GRIMALDO / US Airforce / AFP

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Senki Alfonz
2021. augusztus 26. 21:00
A káposztafalók sikeresen kimenekítették azt az afgán bűnözőt, akit bűnöző életmódja miatt már kitiltottak Németországból!!! Van ennél még lejjebb??
Szittya Attila Bendegúz
2021. augusztus 26. 20:41
Karigeri mit csinál ott Kabulban? Plüssmacikat oszt a reménybeli új szavazóknak?
jolly77
2021. augusztus 26. 20:38
gondolom, most várhatók a német hadsereget szarozó kommentek, arról a Magyarországról, amelyik Mátyás király óta nem nyert semmilyen háborút.. ha valaki jön, mi veszítünk :( a németek is sokszor veszítettek, de ellenük a komplett planétának kellett összeállnia, hogy megfékezzék őket valahogy legutóbb már látom, megint mekkora pofára esés lesz a vége, hogy kicsit sem vagyunk szerények, pedig aztán tőlünk sosem volt senkinek félnivalója fideszesek szerint gyenge a német, gyenge a francia.. mondjuk mi egyiknek sem tudtunk ellenállni (Napóleon el sem jött személyesen a csatába, mert ide minek?) várnám a több szerénységet, mert féltem a hazámat a hülyéktől
begmann1
2021. augusztus 26. 20:36
" 45 ország 5347 állampolgárát menekítették ki Kabulból” Épp a felét a tervezetnek. A többiről mit tudhatunk?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!