Bukarestben annyi a halott, hogy az ortodox érsekség a hatóságok rendelkezésére bocsátotta a halottas kápolnáit

2021. október 24. 15:53

A pénteki napon a koronavírussal összefüggésbe hozható 466 elhalálozást jelentettek az ország megyéiből.

2021. október 24. 15:53
null

A bukaresti ortodox érsekség a hatóságok rendelkezésére állítja halottas kápolnáit, mivel az egészségügyi intézmények halottasházainak hűtőkamráiban már nincs hely az elhunytak elhelyezésére – olvasható a Transindexen. A patriarkátus szombat esti közleményében leszögezik, az ortodox egyház szolidaritását fejezi ki az egészségügyi intézményekkel és a hatóságokkal a koronavírus-világjárvány okozta rendkívül nehéz helyzetben, és nagyra értékeli az orvosok és a teljes egészségügyi személyzet munkáját, erőfeszítéseit.

Mivel az elhunytak magas száma miatt a kórházi halottasházakban nincs már hely a holttestek elhelyezésére, a bukaresti érsekség

a hatóságok rendelkezésére állítja a kórházkápolnákat, valamint az egyházközségeknek a kórházak közelében levő halottas kápolnáit

– írták. A Stratégiai Kommunikációs Csoport legutóbbi, szombati közlése értelmében az azt megelőző 24 órában a koronavírussal összefüggésbe hozható 466 elhalálozást jelentettek az ország megyéiből.

Nyitókép: MTI/AP/Andreea Alexandru

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tiszafa
2021. október 25. 15:13
Ott a Fekete - tenger. Oda hordhatják Bezzegromániában a halottaikat. Az összes szőröstalpú elfér benne.
zuriktodor
2021. október 24. 21:01
mondjuk ez a minimum azután, hogy az egyház tömi az emberek fejét az oltásellenességgel...
nemecsekerno_007
2021. október 24. 16:44
Nem marad senki aki ünnepelje Trianont, kedves bezzeg románok.
Nehidd El
2021. október 24. 16:07
Ha Dobrevék vezetnék az országot, már felzárkóztunk volna #Bezzegromániához!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!