Ünnepelni kezdtek a muszlimok, miután meghalt a Mohamed-karikatúrák rajzolója

2021. október 05. 12:56

Ellepték a közösségi médiát azok az üzenetek, amelyek a pokolba kívánják az elhunyt svéd karikaturistát.

2021. október 05. 12:56
null

Mint arról mi is beszámoltunk hétfőn, közlekedési balesetben életét vesztette Lars Vilks, aki Mohamedet korábban kutyatesttel ábrázolta. Az őt szállító rendőrautó egy kamionnal ütközött Svédország déli részén, rajta kívül két rendőrtiszt is meghalt. 

A hírre a közösségi médiát elöntötték azok az üzenetek, amelyekben pokolra kívánják Lars Vilkset. A Twitteren a larsvilkstohell hashtagre rákeresve az alábbi kommentárokat olvashatjuk: 

  • „Rohadj örökké a pokolban!”
  • „Ennél sokkal többet érdemelsz”
  • „Égjél a pokolban a gyűlölködésedért”
  • „Egy újabb koszos szenny, aki a pokolban rohad”
  • „Meghalt a kutya”

Vilks gúnyrajza miatt az akkori miniszterelnök 22 muszlim ország nagykövetével találkozott, ezzel próbálva meg csillapítani a kedélyeket. Az al-Kaida iraki ága 150 ezer dolláros vérdíjat tűzött ki a fejére, több halálos fenyegetést kapott, és több alkalommal szerveztek merényletet is ellene. Emiatt 2007 óta állandó rendőrségi védelem alatt volt, de így is megpróbálták megölni. 2015-ben egy koppenhágai kávézóban szervezett, szólásszabadságról szóló eseményen gépfegyveres támadás érte a rendezvényt, Finn Nørgaard rendező meghalt, három rendőr megsebesült. A támadás elsősorban feltehetően Vilks ellen irányult, aki ezután lényegében a nyilvánosság elől elrejtve élt.

Nyitókép: Vesa Moilanen / Lehtikuva / AFP

 

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rugán
2021. október 07. 07:01
Elbeszélünk egymás mellett. Amit írsz igaz, de nem mond ellen annak amit az egész muszlim tömegre írtam, csak árnyalni akartam. Mert itt Európában eléggé felgyűlt a legrosszabb rétege, a torz vallásmagyarázókkal együtt. A nyugat viselkedése pedig erősíti őket.
pepu
2021. október 05. 21:27
Szóval egy kamionnal. Értem.
NTLLK
2021. október 05. 19:11
PG-től szeretnék végre látni egy bátor karikatúrát....
bispora
2021. október 05. 17:18
Muszlim site-okon stílusos képekkel gyászolják a bátor karikaturistát- ugye milyen szép is a szabad véleménynyilvánítás... https://pbs.twimg.com/media/FA4WI7IVUAMg_kA?format=jpg&name=medium
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!