Visszalépni csak a DK érdekében szabad?

2021. október 03. 12:23

Nagyon tanulságos, hogy amikor a DK – vagy a DK jelenlegi jelenlegi politikusainak – érdekei úgy kívánták, maguk is előszeretettel éltek ezzel az eszközzel.

2021. október 03. 12:23
null
Béres András

„Az elmúlt napokban több DK-s politikus és DK-s aktivisták hada próbálja Márki Zay Péter esetleges visszalépését Karácsony Gergely javára hitszegésnek, csalásnak, erkölcstelenségnek beállítani. Pedig egy ilyen lépés csupán azért kritizálhatnának jogosan, mert ez Dobrev Klárának nem előnyös. Különben az előválasztások szabályai nem tiltják a visszalépést, és nem volt a pártok között olyan megállapodás amely ezt kizárná.

Nagyon tanulságos, hogy amikor a DK – vagy a DK jelenlegi jelenlegi politikusainak – érdekei úgy kívánták, maguk is előszeretettel éltek ezzel az eszközzel.

Az előválasztások első fordulója során például a DK a Jobbikkal kötött pártszövetség jegyében 23 körzetben támogatta a Jobbik jelöltjeit, ezeken a helyeken előtte az Európai Magyarok kiadvány szerint szinte mindenhol voltak DK-s jelöltek, akiket vissza kellett léptetniük.

Cserébe természetesen a Jobbik is körülbelül ennyi helyen beállt a DK-s jelöltek mögé, az egyezség eredményeképpen közösen támogatott jelöltek nagy többsége nyert is az előválasztáson, a rivális pártokkal szemben. Itt az elvszerűség, vagy a hasonló értékrend sem volt fontos szempont, hiszen például volt gárdistákat is támogattak a rivális pártokkal szemben, és az ózdi náci karlendítős jobbikostól sem vonták meg a támogatást.”

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ThunderDan
2021. október 03. 14:38
Igen. Sivalkodjatok!
lhotx
2021. október 03. 13:18
Egen? Kérdőjel nélkül tökösebb lett vóna.
Rocktoberi
2021. október 03. 13:04
Ilyenek most az erőviszonyok a moslékkoalícióban. Amit szabad Jupiternek, azt nem szabad a kisökörnek.
Performan
2021. október 03. 12:46
"Visszalépni csak a DK érdekében szabad?" Igen. De mivel megkérdezted, ki vagy rúgva!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!