Harmincnapos szükségállapotot hirdettek Csehországban

2021. november 25. 17:15

A növekvő esetszám miatt jelentette be a szükségállapotot Andrej Babis.

2021. november 25. 17:15
null

Csehországban csütörtök éjféltől 30 napos szükségállapotot hirdetett ki a kormány – jelentette be Andrej Babis miniszterelnök csütörtökön a kormányülés szünetében. A kormányfő a szükségállapot kihirdetését egyrészt a kórházakban kezelt koronavírusos betegek egyre növekvő számával indokolta.

A betegek növekvő száma egyre nagyobb problémát okoz a kórházakban”

– mutatott rá Andrej Babis. Másfelől a kormány rendkívüli ülésén új óvintézkedésekről is dönt, amelyeket szükségállapot nélkül nem lehetne bevezetni – jegyezte meg Babis. Cseh médiajelentések szerint a helyzet leginkább a morvaországi régiókban súlyos. Csütörtökön egy brünni kórházból például 19 beteget szállítottak Prágába, mert Brünnben már nincs számukra hely.

(MTI)

Nyitókép: MTI/EPA/Martin Divisek

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
yanoo
2021. november 25. 21:18
Barátnőm a morva kisvárosban ápolónő a cihiátrián.Panaszkodik, hogy gyakorlatilag minden betegük covidos, de egy sima papírmaszkon kívűl semmit nem kapnak.Tavaly decemberben minden orvos, ápoló és beteg covidos volt, az ment be dolgozni, aki nem volt olyan rosszul, hogy ne tudna bemenni. Most az oltások miatt jobb a helyzet, de már azon gondolkodnak, hogy a tévén keresztül a nyílvánossághoz fordulnak, hogy milyen körülmények között dolgoznak.Nagyon el vannak keseredve.
Járványfigyelő
2021. november 25. 18:36
Nyomorult csehek.. Több az aktív fertőzöttjük, mint az előző három hullámból kettőben összesen.. És nekik egy lélegzetvételnyi szünet is alig volt, novembertől áprilisig egyfolytában nyomták a betegek a kórházakat. Volt, hogy az 58 műtüdőből kettő volt szabadon. Most is 53 foglalt, de mára 89 az igénybe vehető, rendesen beszereztek ők is, kérdés, hogy szakember van-e hozzá elegendő. https://onemocneni-aktualne.mzcr.cz/kapacity-luzkove-pece
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!