Öngyilkos szekta vezérét alakítja Leonardo DiCaprio

2021. november 09. 09:39

Jim Jones szektavezér a felelős a történelem legnagyobb tömeges öngyilkosságáért, 909 ember halt meg az akcióban.

2021. november 09. 09:39
null

Leonardo DiCaprio játssza az MGM filmstúdió készülő filmjében Jim Jonest, az 1978-ban Jonestownban tömeges öngyilkosságot elkövető szekta vezérét. A 46 éves Oscar-díjas színész a The Hollywood Reporter értesülése szerint már a szerződéséről tárgyal a stúdióval.

Az öngyilkos szekta történetét feldolgozó film forgatókönyvét Scott Rosenberg (Venom) írja, aki executive producerként is közreműködik, de a producerek között lesz DiCaprio és Jennifer Davisson is a saját Appian Way produkciós cégén keresztül.

DiCaprio korábban is játszott valós személyeket, köztük J. Edgar Hoovert a J. Edgar című életrajzi filmben, a Kapj el, ha tudsz szélhámosát, Frank Abagnale Jr.-t , Howard Hughest Az aviátor című produkcióban vagy a korrupt tőzsdei kereskedőt, Jordan Belfortot A Wall Street farkasa című filmben.

Ki is az a Jim Jones?

A Peoples Temple nevű vallási csoport vezetőjeként Jones volt a felelős a történelem egyik legnagyobb tömeges öngyilkosságáért. Ő szervezte meg az 1978. november 18-án 909 ember életét követelő öngyilkos akciót a guyanai Jonestownban. A történet számos könyvet, dokumentumfilmet és televíziós műsort ihletett, köztük a legutóbbi, amelyet a tragédia 40. évfordulóján mutattak be, a Truth and Lies: Jonestown, Paradise Lost című 2018-as dokumentumfilmet. A produkciót a Hulu streamingszolgáltató forgalmazza.

DiCaprio hamarosan Jennifer Lawrence oldalán látható a Ne nézz fel! című, Netflixnek készült sci-fi vígjátékban, amit Adam McKay rendezett. Közben már elkészült a Martin Scorsesével forgatott Killers of the Flower Moon című krimije is, amelyet az Apple+ mutat be.

(MTI)

Nyitókép: Los Angeles, 2020. február 10.
Leonardo DiCaprio amerikai színész érkezik a 92. Oscar-gálára a hollywoodi Dolby Színházban 2020. február 9-én.
MTI/EPA/David Swanson

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2021. november 09. 13:03
De erről már készült rendes film. Jó is ráadásul. 1980-ban a Guayana Tragedy 190 perces. Minek újabb? Szörnyen életszerű, csak 18 éven felülieknek: https://www.youtube.com/watch?v=cEy93KCrsZ0 Nem valószínű, hogy ennél jobb filmet csináljanak.
annamanna
2021. november 09. 12:32
Az Eredet c. filmjében is egy olyan figurát alakított, aki megpróbál behatolni más emberek tudatának a legmélyére, hogy oylasmire vegye rá őket, amiket azok egyébként egyáltalán nem akarnának, és közben higgyék azt, hogy az maximálisan a saját fejükből kipattant saját akaratuk. Az emberek leuralása, manipulációja, megtévesztése, hazugsággal való rabbá tevése ennek a világnak az egyik legnagyobb dilemmája, és egyben a legnagyobb üzlete is. Jézus ezt mondta: Jn 8,32 És megismeritek az igazságot, és az igazság szabadokká tesz titeket. Ha az igazság szabaddá tesz, akkor a hazugság rabbá, rabszolgává, a hazugság elveszi a cselekvési és döntési szabadságot, hiszen megtéveszt, belekényszerít egy csapdahelyzetbe, aminek a vége lehet akár ez is, az öngyilkosságba kergetés. Erről valóban fontos filmet készíteni, és DiCaprionak ez igazán testhezálló szerep lesz, előre lehet sejteni, hogy lúdbőrös, emlékezetes és fontos filmet fognak belőle csinálni, nagyon nehéz volna ezt a témát elrontani.
sorostalanság
2021. november 09. 12:02
Vérlibsi celeb, lépjünk tovább...
acsko
2021. november 09. 10:58
De hogy-hogy? Tudtommal öngyilkos szektavezér alakításához öngyilkos szektavezérnek kell lenni! Máskülönben cultural approriation!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!