A kanadai kormány befagyasztja a tiltakozó kamionosok és demonstrálók számláit

2022. február 15. 10:27

Országos szükségállapotot hirdetett Justin Trudeau kanadai miniszterelnök az ország több pontján felbukkanó korlátozásellenes kamionos blokádok és demonstrációk miatt – adta hírül az Euronews.

2022. február 15. 10:27
null

Erre az intézkedésre, amely alkotmányos jogokat felülíró rendkívüli jogköröket biztosít a kormánynak a tiltakozások felszámolásában, még soha nem került sor Kanadában – emlékeztetett a lap. 

„Egyértelmű leszek: az intézkedések köre korlátozott, földrajzilag célzott, ésszerű és arányos lesz azokkal a fenyegetésekkel, amelyek miatt meghozzuk őket. Arról van szó, hogy megvédjük a kanadaiakat, a kanadaiak munkahelyeit és viszaállítjuk a bizalmat a közintézményekben” – nyilatkozta Justin Trudeau. 

A három hete az Egyesült Államokba ingázó kamionosok kötelező oltása elleni tiltakozásként indult az úgynevezett Szabadság-konvoj nevű demonstráció, mely hamarosan általános korlátozásellenes, majd kormányellenes tiltakozássá dagadt. 

Hétfőn megtisztították az amerikai Detroitot a kanadai Windsorral összekötő Ambassador hídat, amelyet a kamionosok egy hétre lezártak. 

A járványügyi korlátozások ellen tiltakozó kamionosok továbbra is megszállva tartják Ottawát. A kormányon egyre nagyobb volt a nyomás, hogy tegyen valamit a főváros életét megkeserítő tüntetők ellen. A szükségállapot akár a hadsereg bevetését is megengedné, de inkább olyan intézkedésekről esik szó, mint a demonstrálók bankszámláinak. A demonstráció sorozat hatalmas gazdasági károkat okozott Kanadában – emlékeztetett az Euronews.

Fotó:  Dave Chan / AFP

Összesen 99 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Venn
2022. február 18. 18:01
A zemberi jogokkal mi van? Ja meg kell büntetni Magyarországot mert ebben a fasizmusban nem történik ilyen. A számlákra ugranak a márki-zajok. Így mibul mennek az indiai szemészetre a kamionosok?
bela barva
2022. február 15. 19:50
Ezt a Castro ivadékot a kamionok után fogják kötni és széttépik. Hamarosan.
zakar zoltán béla
2022. február 15. 18:11
Trü dó ré mi szó lá demokrata vagy MÁS!???!
Robur
2022. február 15. 17:15
Orbán is ilyen alapon akarja leverni a pedagógus sztrájkot.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!