Kínában minden homoszexualitásra utaló jelenetet kivágtak a Jóbarátokból

2022. február 15. 19:10

A kínai verzió szerint Joey is csak szórakozni megy, és nem sztriptízbárba.

2022. február 15. 19:10
null

Mint ahogy egy korábbi cikkünkben mi is beszámoltunk róla, a Harcosok klubja új befejezést kapott Kínában. A cenzúrázott változat szerint a végén a hatóságok kerülnek ki győztesen, így megváltozik az az anarchista, antikapitalista üzenet, amely a filmet globális sikerré tette.

A mafab.hu cikke szerint ezúttal a Jóbarátok landolt a cenzorok asztalán. A portálon azt írják: a helyi streaming médiába már erősen megvágva került fel a sorozat. A hatóságok ugyanis

kivágtak mindent, ami a homoszexualitásra utal, így például a Carol Willick és Susan Bunch közti románc is teljes egészében a kukában landolt.

Emellett van egy jelenet, ahol Joey azt javasolja, menjenek el egy sztriptízbárba, de ebből csak annyit hagytak meg, hogy menjenek el szórakozni.

A cenzúra láttán felháborodtak a kínai rajongók, akik a közösségi médiában a Friendshasbeencensored hashtag alatt adnak hangot nemtetszésüknek. A hashtag viharos gyorsasággal terjed a közösségi médiában, de azt nem tudni, hogy ennek lehet-e bármi foganatja. Mert a Harcosok klubja esetében a hasonló felzúdulás elérte, hogy visszaállítsák a film átalakított végét. Ezesetben még kérdéses, hogy lesz-e hasonló eredmény.

Nyitókép: Képernyőfotó 

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zenitaph
2022. február 17. 09:58
Vicces, hogy nyugaton meg azért támadják a jóbarátokat, mert túl hetero, túl fehér és nem a xxi. Századi PC módon beszél a homoszexualitásrol hanem általában negatív kontextusban.
savrena
2022. február 16. 10:33
"kivágtak mindent, ami a homoszexualitásra utal," Ezt még elviselném, de az olimpián, női műkorcsolyában, a Billmann piruettező lányokat is vagy csak távolról, vagy csak csipőtől felfelé mutatják :-)
Alcofrybas
2022. február 16. 07:24
Ha ezt ma tolnák: https://www.reddit.com/r/funny/comments/r1d3o0/if_friends_aired_today/
Anonymtalan
2022. február 16. 07:21
Amerikában is csak teljesen más okból.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!